2024’te trafik, kasko ve ferdi kaza sigortasında 152,9 milyar TL tazminat ödendi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) 2024 Yılı Motorlu Taşıtlar Sigorta İstatistikleri Açıklandı

1-7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 2024 yılı verilerini içeren Motorlu Taşıtlar Sigorta İstatistikleri’ni paylaştı. Bu istatistiklere göre, bu dönemde üç branşta ödenen toplam tazminat tutarı 152 milyar 865 milyon 209 bin 235 lira oldu. Ayrıca, ödemeler yapılan mağdur sayısı 3 milyon 954 bin 425 olarak kaydedildi.

Trafik sigortası kapsamında sigorta şirketleri tarafından ödenen toplam tazminat miktarı ise 91 milyar 70 milyon 835 bin 499 lira oldu ve 2 milyon 503 bin 964 mağdur bu ödemelerden yararlandı.

Henüz sonuçlanmamış dosyalar için ayrılan muallak tazminat tutarı 59 milyar 616 milyon 179 bin 635 lira olarak belirlenirken, bu kapsamda 858 bin 748 kişi mağdur durumda bulunuyor. Önceki dönemden devreden muallak tazminat tutarı ise 37 milyar 174 milyon 390 bin 692 lira oldu ve mağdur sayısı 864 bin 185 olarak kaydedildi.

Trafik sigortası kapsamında 25 milyon 606 bin 686 araca teminat verilirken, toplamda 161 milyar 14 milyon 125 bin 250 liralık prim yazıldı.

Öte yandan, kasko sigortası kapsamında ise geçen yıl ödenen tazminat tutarı 61 milyar 756 milyon 788 bin 819 lira olarak açıklandı. Bu kapsamda mağdur sayısı 1 milyon 449 bin 257 kişi olarak belirlendi.

Ferdi kaza sigortası ise, kazalar sonucunda hayatını kaybeden veya sakat kalan kişilere maddi destek sağlamayı amaçlıyor. Bu sigorta kapsamında ödenen toplam tazminat tutarı 37 milyon 584 bin 917 lira iken mağdur sayısı 1204 olarak kaydedildi.

Detaylara bakıldığında, tazminat ödemelerinde en çok otomobillerin ve kasko sigortası kapsamında otomobillerin öne çıktığı görülmektedir. Ancak ferdî kaza sigortasında en fazla tazminat ödemesi 31 ve üzeri koltuklu otobüslere yapıldığı ortaya çıktı.

Related Posts

Çin, Airbus’tan 500 uçak siparişi için görüşmelerde

Bloomberg kaynaklarına göre, Çinli havayolu şirketleri Airbus’tan büyük bir uçak alımı planlıyor. Siparişin 200 ila 500 arasında değişebileceği ve hem dar hem geniş gövde uçakları içereceği belirtiliyor.

Borsada bugün ve yarınki işlemlerin takası ertelendi

Borsa İstanbul’da bugünkü işlemlerin takası Kurban Bayramı dolayısıyla 10 Haziran’da yapılacak. Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 10 Haziran Salı günü, 4 …

Tarife anlaşmazlığı ve ekonomik durgunluk Almanya’da daha fazla iflasa neden olabilir

Sigorta şirketi Allianz Trade, Almanya’da ekonomide durgunluk ve ABD ile tarife anlaşmazlıklarından kaynaklı olarak bu yıl şirket iflaslarında yüzde 11’lik bir artış bekliyor.

Asya borsaları karışık: Kriz beklenen Japonya’dan faiz hamlesi

Asya borsaları küresel ticaret geriliminden kaynaklı karışık seyir izlerken bölgedeki siyasi gelişmeler de bu durumu destekliyor.

Havalı işbirliği

THY, Tayland’ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Thai Airways ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma sayesinde her iki havayolunun yolcuları tüm dünyada konforlu bir seyahat deneyimi yaşayabilecek.

Aksa Akrilik’ten karbon elyafta stratejik hamle

Akkök Holding şirketlerinden Aksa Akrilik, 2012’den bu yana yüzde 50-50 ortak olduğu DowAksa şirketindeki Dow Europe Holding B.V.’ye ait yüzde 50’lik payı 125 milyon dolara devralıyor.