Ülke tarihinde ilk; Yeni Zelanda’da casusluk yaptığını itiraf eden askere 2 yıl hapis cezası

Yeni Zelanda’da casusluk suçlamasıyla yargılanan bir askerin, duruşmada suçunu itiraf etmesinin ardından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargıç Kevin Riordan, askerin sızdırdığı bilgilerin basit ve zarar verme olasılığının düşük olduğunu ancak yine de eylemlerinin göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Yabancı bir ajan olduğunu düşündüğü kişiye ülkenin “hassas bilgilerini” teslim ettiğini itiraf eden Yeni Zelandalı asker, ordudan ihraç edilmesinin ardından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu olay, ülke tarihindeki ilk casusluk suçlaması olarak kayıtlara geçmişti.

Aralık 2019’dan beri yargılanan asker, Yeni Zelanda’nın Linton Askeri Kampı’ndaki askeri mahkemenin 18 Ağustos’ta görülen duruşmasında suçunu itiraf etmişti.

İddianamede askerin “yabancı ajan” olarak tanımlanan kişiye, diğer bazı askerlere ait mal varlıkları kayıtları, üslere ait haritaları, görüntüleri ve telefon rehberlerini ele geçirerek teslim ettiği suçlaması yer almıştı.

Askeri mahkeme iddianamesine göre, “aşırı sağ gruplarla” bağlantılı olduğu iddia edilen asker, yakalandığında 2019’da Christchurch’teki cami saldırısına ait görüntüler ve saldırganın “manifestosu” ile yakalandı. (AA)

Related Posts

Konya’da 4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Cinsel İstismar İddiası

KONYA’da 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen inşaat işçisi Ahmet Ö. (24), gözaltına alındı.

Bingöl’de Trafik Kazası: 65 Yaşındaki Kadriye Korkulu Hayatını Kaybetti

Kadriye Korkulu, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Sosyal Medyada En Popüler Diziler Açıklandı

Uzak Şehir, Eşref Rüya ve Arka Sokaklar listeye damga vurdu. Demet Özdemir en çok konuşulan oyuncu.

Çorlu’da Silahlı Saldırı: 1 Ağır Yaralı

Tekirdağ Çorlu’da bir araca yapılan silahlı saldırıda 30 yaşındaki M.E.A. ağır yaralandı.

Düğünde sıvı azot kabusu!

Nevşehir’de düzenlenen bir düğünde sahne şovu sırasında kullanılan sıvı azot, sekiz yaşındaki bir çocuğun üzerine döküldü. Vücudunun yüzde 16’sı donan çocuk, 19 gün yoğun bakımda kalarak, yedi kez ameliyat edildi.

Tarlaya düşen gizemli cisim patladı: Köylüler panikte

Polonya’nın doğusunda, Ukrayna sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Osiny beldesinde büyük bir patlama meydana geldi. Henüz tanımlanamayan bir cismin mısır tarlasına düşerek infilak ettiği belirtildi.