Trabzon’da Hamsi Fiyatları

Trabzon’da Hamsi Fiyatları Arttı

Trabzon’daki balıkçı tezgahlarını süsleyen hamsinin kilogramı 200 liradan satılıyor. Ortahisar ilçesindeki balıkçı tezgahlarında hamsi dışında da birçok balık çeşidi bulunmaktadır. İstavritin kilogram fiyatı 150 lira iken, tirsinin ve mezgitin kilogramı 200 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca, alabalık, somon ve palamudun kilogram fiyatı 250 lira iken, çipura 450 liradan satılmaktadır.

Trabzon’da balık satışı yapan Ahmet Çoğalmış, denizdeki olumsuz hava koşullarının hamsi avını etkilediğini ifade etti. Ancak, son yıllarda hamsinin en iyi sezonunu geçirdiğini belirterek, “[hamsi] sezonu başlayalı neredeyse 35 gün oldu ve her gün hamsi çıkıyor. Bu da güzel bir sezon olduğunu gösteriyor. Tabii ara sıra hava bozuk olabiliyor. Geçen sene palamut açısından en güzel sezondu. Bu sene de hamsi başlar başlamaz hala devam ediyor. Hava ne kadar bozuk olursa olsun az miktarda da olsa hamsi çıkıyor. Bu sene vatandaş hamsiye doyacak.”

Müşterilerden Mustafa Emre Civil ise hamsinin bu yıl bol miktarda olduğuna dikkat çekerek, “Bu sene hamsi biraz fazla, geçen sene pek yoktu. Fiyatlar biraz artıyor ancak Marmara Bölgesi’ne göre daha uygun. Biz de tercih ediyoruz. Hamsi bizim vazgeçilmezimiz, diğer balıklardan da yiyoruz ama hamsi başka.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir