RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: ‘Gereği yapılacak’

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Barış Pehlivan Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Barış Pehlivan ve Halk TV hakkında yapılan soruşturma hakkında bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın’la yaptığı telefon konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşarak açıklamalarda bulundu.

Şahin, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşların ülkenin ortak acısı olduğunu belirterek, sorumluların bir an önce cezalandırılmasını beklediklerini vurguladı. RTÜK olarak, kolluk kuvvetleri, yargı birimleri ve diğer kamu kurumlarının süreci hassasiyetle takip ettiğini dile getirdi.

Haber sunumu konusunda kanun dışı ve etik olmayan yayıncılığın kabul edilemez olduğunu belirten Şahin, medya mensuplarının tarafsızlık ilkesine sadık kalarak kamuoyunu doğru bilgilendirmeleri gerektiğini ve siyasi temsilci gibi davranmamaları gerektiğini ifade etti.

Ülke genelindeki soruşturmayı etkileyebilecek yanlış bilgilerin paylaşılmasına izin vermeyeceklerini belirten Şahin, yapılan ihlallerin gerekli yaptırımlarla karşılaşacağını kamuoyuna duyurdu.

Ayrıca, Halk TV’nin bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesini izinsiz olarak yayınlaması ve bilirkişinin ismini hedef göstererek yargılamayı etkilemeye yönelik yayınlar yaptığı için Üst Kurul tarafından incelendiğini ve gereken raporun hazırlanıp, toplantıda görüşülerek karar verileceğini aktardı. Habercilik anlayışına aykırı uygulamaların incelendikten sonra gereken işlemlerin yapılacağını belirtti.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Yola çıkacak olanlar dikkat: Karayollarında durum belli oldu

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, TAG Otoyolu’nun Adana Doğu-Misis kavşakları 3-7. kilometrelerindeki üstyapı bakım-onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım, Osmaniye-Adana istikametinden iki yönlü ve kontrollü devam ediyor. Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Bakan Kacır Artvin’de Yatırım Müjdesi Verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Artvin İmam Hatip Lisesi’nin 50. yıl etkinliğine katıldı ve yaptığı açıklamada, Artvin için 500 milyon liralık finansman sağlandığını duyurdu. Ayrıca, yerel kalkınma projelerine destek ve teşvikler de müjdelendi.

Enerjisa’dan Sürdürülebilirlik Raporu

Enerjisa, TSRS uyumlu sürdürülebilirlik raporunu paylaştı, iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerini vurguladı.

Trump, Washington’a 800 Ulusal Muhafız Gönderdi

ABD Savunma Bakanlığı, Trump’ın talimatıyla Washington’a 800 Ulusal Muhafız’ın yerleştirildiğini açıkladı.

Alanya’da Arkadaşını Vuran Genç Adliyeye Sevk Edildi

Alanya’da arkadaşını başından vurarak öldüren M.U., Gümüşhane’de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Devrilen motosiklet 90 metre sürüklendi: 1 ölü, 1 yaralı

Adana’da devrilen ve yaklaşık 90 metre sürüklenen motosiklette bulunan Ömer Faruk Nas (20) öldü, Mahmut Sevin (19) ise ağır yaralandı.