Ekonomi Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Zemin etüdü sırasında alevlenen metan gazı 10 gündür yanıyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde zemin etüdü sondaj çalışması sırasında çıkan metan gazı 10 gündür yanmaya devam ediyor.

Kartepe’deki Metro İnşaatında Metan Gazı Patlaması!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşanan olayda, 17 Şubat günü saat 14.00 sıralarında Dumlupınar Mahallesi Bedir Sokak’taki metro inşaatında korkunç bir durum meydana geldi. Burada gerçekleştirilen yaklaşık 47 metre derinliğindeki sondaj çalışmaları sırasında yüzeye çıkan metan gazı aniden alev aldı!

Olayın ardından hemen harekete geçen ekipler, bölgeye şerit çekerek güvenlik önlemlerini aldı. Ertesi gün, 18 Şubat’ta, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) gelen uzman ekipler de bölgede incelemelerde bulunmak üzere numune aldı.

Numune alma işlemi tamamlandıktan sonra, itfaiye ekipleri yangını kontrol altında tutmak adına tekrar alevlendirdi. Ancak, üzücü bir şekilde yangın 10 gündür aralıksız devam etmektedir.

Olayın detaylarıyla ilgili çalışmalar devam ederken, güvenlik önlemleri sıkı bir şekilde kontrol altında tutulmaktadır. Yaşanan patlamanın sebebi ve sonuçları hakkında net bir açıklama yapılmazken, bölgedeki çalışmaların titizlikle sürdüğü belirtilmektedir.

(İHA)