MSB’den Açıklama: Kuvvet Komutanlarımıza Yönelik Açıklamalar Kabul Edilemez
AYDIN HASAN Ankara – Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, kuvvet komutanlarını ve Bakanlığı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Bakanlık kaynakları, ABD’nin Dedeağaç’taki askeri varlığını sonlandıracağı iddialarını da ABD tarafının yalanladığını hatırlattı. Suriye’deki son durum hakkında kaynaklar şu açıklamalarda bulundu:
“Suriye’de egemenlik ve toprak bütünlüğünü desteklediğimiz, PKK/PYD/YPG/SDG ve DEAŞ gibi terör örgütlerine yer olmadığını belirtmek isteriz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Askeri Ataşe görevlendirme çalışmaları tamamlanmış olup, en kısa sürede görev yerine katılacaktır. İkili askeri ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, teknik heyetin Suriye’ye ziyareti planlanmaktadır.”
Eurofighter tedarikine ilişkin ise, “Milli uçağımız KAAN hizmete girene kadar gelişmiş teknolojiyle donatılmış modern savaş uçaklarının envantere alınması çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçevede, Eurofighter Typhoon Uçağının tedarikine yönelik İhtiyaç Tanımı Dokümanı, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve BAE Systems Firmasına gönderilmiştir. İlgili firmanın fiyat teklifi beklenmektedir” açıklamasında bulundu.
More Stories
Erzak Yardımı için Yamaç Köyü’ne Müdahale
Fanatik babadan 3 kızına BJK ismi
Ömer Çelik’ten CHP’ye yanıt: Cumhurbaşkanımız saygısızlığa izin verilmeyeceğini açıklamıştır