Hindistan’da şiddetli yağışlar nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti

Hint Ülkesinde Yaşanan Şiddetli Muson Yağışları Hayatı Olumsuz Etkiliyor

NDTV kanalının haberine göre, Hindistan’da muson mevsimiyle birlikte başlayan şiddetli yağışlar, toprak kaymaları ve ani seller nedeniyle yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yetkililer, ülkenin kuzeydoğusundaki Assam, Arunaçal Pradeş, Meghalaya, Manipur ve Mizoram eyaletlerinde son 2 günde meydana gelen şiddetli yağışlarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Assam’ın 12 bölgesinde en az 60 bin kişinin hava koşullarından olumsuz etkilendiği belirtilirken, bir kısmında “kırmızı” ve “turuncu” alarm seviyelerinin uygulandığı bildirildi.

Ayrıca, Assam ve Arunaçal Pradeş sınırındaki bir nehirden su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kalan 14 kişinin helikopterle kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), bölgede gelecek günlerde devam edecek yağışlar konusunda uyarılarda bulunurken, her yıl haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurlarının ülkede can kayıplarına ve maddi zarara neden olduğu biliniyor.

Related Posts

Almanya’da 2. Dünya Savaşı’ndan kalan 3 bomba imha edildi

Almanya’nın Köln kentinde, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış 3 Amerikan bombası uzman ekipler tarafından güvenli şekilde etkisiz hale getirildi. Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, imha çalışmaları sırasında çevredeki bazı yerleşim alanları tahliye edildi. Yetkililer, imha sürecinin başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Bayramda İstanbul’da mangal yasağı

İstanbul Valisi Davut Gül, Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı. Gül açıklamasında Kurban bayramlarında piknik ve mesire alanları dışında mangal yapmanın yasak olduğunu hatırlattı.

Yüzde 30 zammı beğenmeyen sendika Kırklareli’nde yüzde 0 zamma imza attı

Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Vecdi Yüce, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na tepki gösterdi.

‘AKP 59 aracı yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis etti’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2017-2019 yılları arasında AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 59 aracın yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis edildiğini tespit ettiklerini belirtti. Yavuzyılmaz, “Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin İBB’nin kasasına bağladığı hortumları kestiği için tutuklu” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan halka bir çağrı daha geldi

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da düzenlenecek mitinge yurttaşları davet etti.

Fransa’daki bal mumu müzesinden Macron’un heykeli çalındı

Fransa’nın başkenti Paris’teki bal mumu müzesinden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un heykeli çalındı.