Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

Meksika’da Skandal: 381 Ceset Krematoryumda Çürümüş Halde Bulundu

Meksika’nın kuzeyindeki Ciudad Juárez kentindeki özel bir krematoryumda, yetkililer tarafından yakılması için teslim edilen 381 ceset toplu halde çürümüş bir şekilde bulundu. Cesetlerin kremasyon işlemi yapılmadan farklı odalarda rastgele yığıldığı ortaya çıktı.

Chihuahua eyaleti savcılığına göre, cesetler resmi olarak adli makamlardan veya hastanelerden kremasyon amacıyla teslim alınmıştı. Ancak tesisin bu işlemleri gerçekleştirmediği ve ailelere sahte küller teslim ettiği belirtildi. Bazı cesetlerin neredeyse iki yıldır orada bekletildiği, vücutların çoğunun ise gömme sıvılarıyla muhafaza edildiği tespit edildi.

Eyalet savcı yardımcısı Eloy García, “Tesisin kapasitesini aşan bir şekilde hizmet verdiği, cesetlerin işlenmeden depolandığı ve ailelerin kandırıldığı açıkça ortada” dedi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından krematoryum yetkililerinden biri savcılığa teslim oldu.

Ciudad Juárez, uzun süredir organize suç ve şiddetle mücadele eden bir şehir olarak biliniyor. Bölgedeki adli tıp altyapısının yetersizliği ve morglardaki kapasite sorunlarının bu tür krizlerin yaşanmasına zemin hazırladığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Related Posts

Tugay komutanlığındaki yangın kontrol altına alındı

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nın yemekhanesinde yangın çıktı. Yangın nedeniyle şehrin üstünü yoğun duman kapladı. Yangın, ekipler tarafından 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Erdoğan, Macron ile ne görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, Rusya-Ukrayna barış süreci, Gazze’deki son durum başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Konya’da 4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Cinsel İstismar İddiası

KONYA’da 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen inşaat işçisi Ahmet Ö. (24), gözaltına alındı.

Bingöl’de Trafik Kazası: 65 Yaşındaki Kadriye Korkulu Hayatını Kaybetti

Kadriye Korkulu, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Ülke tarihinde ilk; Yeni Zelanda’da casusluk yaptığını itiraf eden askere 2 yıl hapis cezası

Ülke tarihinde ilk; Yeni Zelanda’da casusluk yaptığını itiraf eden askere 2 yıl hapis cezası

Sosyal Medyada En Popüler Diziler Açıklandı

Uzak Şehir, Eşref Rüya ve Arka Sokaklar listeye damga vurdu. Demet Özdemir en çok konuşulan oyuncu.