TBMM’deki komisyonda görev alacak yeni 3 üye belli oldu

TBMM’de oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na katılmayan İYİ Parti’ye düşen üyeliklerin AKP, CHP ve DEM Parti arasında paylaştırılması sonucunda, komisyonda bu partiler adına görev yapacak yeni üyeler belli oldu. AKP’den Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP’den Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve DEM Parti’den İstanbul Milletvekili Celal Fırat komisyon için görevlendirildi. Komisyon yarın üçüncü toplantısını gerçekleştirecek.

PKK’nın fesih kararı ve silah bırakmasının ardından yapılacak yasal düzenlemeleri görüşecek olan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen toplam 12 partiden 51 üyeden oluşması öngörülmüş ancak, İYİ Parti komisyona katılmayacağını bildirmişti. İYİ Parti’ye düşen 3 üyeliğin AKP, CHP ve DEM Parti arasında paylaştırılması kararı alınmış, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bugün saat 17.00’ye kadar söz konusu partilerden üye isimlerini bildirmelerini istemişti.

Alınan bilgiye göre AK Parti, Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ı; CHP, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ı, DEM Parti ise İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ı komisyon üyesi olarak belirledi.

Yeni görevlendirmeden sonra komisyonda partilere göre dağılım şöyle oldu:

AKP 22, CHP 11, DEM Parti 5, MHP 4, Yeni Yol Grubu 3, HÜDA PAR 1, Yeniden Refah Partisi 1, TİP 1, EMEP 1, DSP 1 ve Demokrat Parti 1.

İlk toplantısını TBMM Tören Salonu’nda 5 Ağustos’ta, ikinci toplantısını 8 Ağustos’ta gerçekleştiren komisyon, üçünçü toplantısını yarın yapacak.

Related Posts

İBB operasyonunda tutuklandı, itirafçı olup tahliye edildi, yeniden İBB’den ihale aldı

İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalanan Ahmet Sarı’nın şirketinin, Sarı’nın tahliye edilmesinin ardından İBB’den bir kez daha ihale aldığı öğrenildi.

Komisyonun üçüncü toplantısı bugün: Boş koltuklar AKP, CHP ve DEM Parti’ye gitti

TBMM’de kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bugün üçüncü kez toplanacak. Komisyonun bu toplantısında, 3 yeni milletvekili yer alacak.

Bakan Yumaklı açıkladı: Soma ve Çanakkale Merkez’de yangın devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yurtta meydana gelen yangınların son durumunu açıkladı.

İş bırakma kapıda: Hava trafiğini durdurmaya hazırlanıyorlar

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS)’de örgütlü havacılık personeli, Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ)’nin Eurocontrol gelirlerini adaletsiz dağıtmasına tepkili… “Hak gaspı kabul edilemez” diyen BTS düzenleme yapılmaması halinde uluslararası sendikalarla ortaklaşa iş bırakacak.

Tunç Soyer: Bu kararlılık beni cezaevine götürdü

İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm sürecindeki engelleri, deprem gerçeğini ve yargılanma sürecini anlattı.

Balıkesir Sındırgı beşik gibi! Peş peşe artçılar meydana geldi…

Balıkesir Sındırgı’daki 6,1’lik depremin ardından şu ana kadar çok sayıda artçı meydana geldi. Son olarak saat 19.37 sıralarında bir artçı daha meydana geldi.