Adli kontolle serbest bırakılan Seda Selek: Yaptığımız iş gazetecilik, habercilik!

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Halk Tv Sorumlu Haber Müdürü Serhan Asker ve Halk Tv programcısı Seda Selek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimlik kararında, söz konusu programda birçok yargılama faaliyetinde bilirkişi olarak görev yapan müştekinin isminin zikredilerek, bağımsız ve tarafsız olmadığının beyan edildiği ve bilirkişilik görevini, hakkında kamuoyu baskısı oluşturularak etkilemeye teşebbüs edildiği kanaatine vardı. Hakimlik, Serhan Asker’in ilgili yayında bir dahlinin bulunmadığını ifade ettiğini, ancak pozisyonu göz önüne alındığında, 6112 sayılı Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun uyarınca kurum bünyesinde gerçekleştirilen ve suç teşkil eden yayınlardan da sorumlu olacağının belirtildiğini kaydetti. Hakimlik, bu nedenle Selek ile Asker’in fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiklerinin anlaşıldığını kaydetti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Seda Selek ile Serhan Asker’in üzerlerine atılı suçları işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu kaydeden hakimlik, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, delillerin büyük oranda toplanmış olması, delillerin kaybolma veya karartılma şüphesinin bulunmadığı ve suç vasfının değişmesi ihtimalini dikkate alarak, haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebinin bu aşamada orantılılık ve ölçülülük ilkesi gereği yerinde olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Seda Selek’ten açıklama

Serbest bırakılan Seda Selek, İstanbul Adliyesi önünde bir konuşma yaptı. Selek, şöyle devam etti:

“İnanın içinizde onu hissediyorsunuz, iliklerinizde kadar. Haberleri geliyor, mesajları geliyor, destek mesajları. Öncelikle çok teşekkür ediyorum herkese. Zor bir 24 saat oldu. Ama şöyle, biraz da açıkçası buruk bir haldeyim. Aklım, gönlüm, burada içeride. Çünkü gazeteci arkadaşlarımızla ilgili süreç devam ediyor. Onlarla ilgili de süreci takip ediyoruz. Nasıl bir karar çıkacak? Bunu bekliyoruz. Yaptığımız iş gazetecilik, habercilik. Bunun altını kalın kalın çizmek gerekiyor.”

“Sormak, sorgulamak, bir yanlış varsa, Bir adaletsizlik varsa orada olmak ve onun üzerine gitmek bizim işimiz. Ve biz sadece işimizi yaptığımız için suçlandık, suçlanıyoruz” diyen Selek, “Bu arada şunu da söylemem gerekiyor. Bu son 24 saatte yaşadıklarımızdan kendi özelimde, kendi yaşadıklarımızı açıkçası konuşmak, ön plana koymak istemiyorum. Bu ülkede işini yaptığı için, gazetecilik yaptığı için suçlanan, aylarca cezaevinde kalan arkadaşlarım varken, bu ülkede hak arayışı, adalet arayışı diye sokakta olan, adalet talep eden ve bunun için haksız yere içeride aylardır, yıllardır yatan birçok insan varken, bu kadar ağır bedel ödenmişken, ben bu son 24 saati yine söylüyorum kendi öz elimde, kendimle ilgili kısmını konu etmek istemiyorum.”

Selek sözlerini “Gazetecilik suç değildir. Eleştirmek, soru sormak, sorgulamak, özgür basın talep etmek, hepimizin tüm vatandaşların, tüm Türkiye’nin ortak talebidir ve bu ortak talepte bir araya gelmek ve daha güçlü ses çıkarmak dileğiyle herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı. (ALINTI)


 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’da facianın yaşandığı otelin çalışanı: Yangın saat 03.00’ten önce çıktı; otel müdürü, “Kimseyi uyandırmayın yangın alarmlarını kapatın” dedi

TIKLAYIN – Halk TV’ye bilirkişi soruşturması: Seda Selek ve Serhan Asker adli kontrolle serbest; Kürşad Oğuz’un savcılıktaki ifade işlemi tamamlandı

TIKLAYIN – Bakan Tunç’tan Ekrem İmamoğlu’na: Yakışıksız, seviyesiz, hadsiz; reyting için yargıya sürekli dil uzatan bir kişilik

TIKLAYIN – Esad’ın devrildiği 9 Aralık’tan bu yana kaç Suriyeli ülkesine döndü; Bakan Yerlikaya açıkladı

TIKLAYIN – Jennifer Aniston ve Barack Obama aşk mı yaşıyor?

TIKLAYIN – The Guardian analizi: Erdoğan, Trump ile yeni bir dostluk kurabilir mi?

TIKLAYIN – Fatih Portakal, Barış Pehlivan’a yönelik sözlerine gelen tepkilere yanıt verdi

Related Posts

ABD’de sel felaket: En az 13 ölü, kamp yapan 20 çocuktan haber alınamıyor

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Çeşme’deki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Dekan istifası sağlıktan değil protesto içinmiş

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köse, İmamoğlu’nun diplomasının iptaline karşı çıkıp imza atmamıştı. Üniversite ise sağlık nedeni ile istifa ettiğini açıklamıştı.

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Zenginlere yeni vergi gündemde: Yeni tasarı Senato’da tartışılıyor

Fransa’da zenginlerden daha fazla vergi alınması konusundaki tartışmalar, ekonomist Gabriel Zucman’ın adıyla anılan yeni bir vergi tasarısıyla yeniden alevlendi. 12 Haziran 2025 tarihinde Senato’da görüşülen bu tasarı, kabul edilmesi halinde devlete …