AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangını: AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u Eleştirdi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi AKP içerisinde de tepkilere neden oldu. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını dile getirdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğu halde, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Hakikate Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamalara karşı çıkarak, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Nevşin Mengü’den saldırıya uğrayan Özgür Özel’e olay benzetme

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin mengü, Sırrı Süreyya Önder’in Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma törenine katılan CHP lideri Özgür Özel’in çıkışta fiziksel saldırıya uğraması hakkında konuştu. YouTube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında Özgür Özel’e olay göndermelerde bulundu. Mengü Özgür Özel için “Öyle ‘Düdü Mehmet’ gibi ortada gezersen alay konusu olursun.” dedi. Yine CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Yılmaz Özdil de, Özgür Özel’e saldırıdan dolayı ‘armut’ benzetmesi yapmıştı.

Öztürkmen: ‘İşte Adalet Bakanlığı’ndaki rezaletin belgesi’

CHP’li Öztürkmen, Adalet Bakanlığı’nın mülakat mağduru hâkim adayları ve adliye personellerinin açtığı davalarda 65 kez mahkum edildiğini açıkladı. Öztürkmen, mülakat sisteminin haksız ve hukuksuz olduğunun mahkeme kararlarıyla tescillendiğini, ancak buna rağmen mağduriyetlerin devam ettiğini belirtti.

Yer: Kartal… Fuhuş pazarlığı yaptıkları kadına hayatının şokunu yaşattılar

Kartal’da bir grup erkek, fuhuş pazarlığı için araçla yanına yaklaştıkları kadınlara yangın tüpü sıkıp, eğlendi. Kayda aldıkları anları da sosyal medyada paylaştı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Sarıyer’in ardından Gaziosmanpaşa’da da yol çöktü!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yürütülen inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü. Çöken yol nedeniyle doğalgaz borusu zarar gördü, gaz akışı kesilerek güvenlik önlemleri alındı.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir