Ali Erbaş’ın sözleri çarpıtıldı… Açıklama İletişim’den geldi

İletişim Başkanlığı’ndan Ali Erbaş Açıklaması

Ankara (İGFA) – Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ifadelerine ilişkin çıkan iddialara yönelik İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 2013 yılında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”na dair kaleme aldığı yazıda yer alan ifadelerin güncelleştirilerek bağlamından çıkarılarak sunulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, ekmek israfıyla ilgili yazıda geçen, “Tarih boyunca insanoğlunun en çok ürettiği ve tükettiği gıda ürünü olan ekmek, temel besin kaynaklarından biridir. Doyurucu ve ekonomik olması nedeniyle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerlerinin birçoğu ekmekten karşılanmaktadır…” ifadesinin bağlamından çıkarılarak çarpıtıldığı tespit edildi. Açıklamada ayrıca, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Suriye’deki kilise saldırısını, azınlıkları tehdit eden Saraya Ensar El Sunna adlı yeni kurulan örgüt üstlendi

Kendisine “Saraya Ensar el-Sünne” (Sünnilerin Askerleri) adını veren yeni örgüt, Suriye’de öncelikli hedeflerinin “mürted mezhepler” olarak adlandırdığı Nusayriler, Dürziler, Rafizilerin yanı sıra Kürt silahlı güçleri olacağını açıkladı

Elazığ’da beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Elazığ’ın Hilalkent Mahallesi’nde Malatya Caddesi üzerinde beton mikseri ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

BM Filistin Özel Raportörü Albanese, daha fazla geç kalmadan İsrail’e yaptırım uygulanmasını istedi

BM Filistin Özel Raportörü Albanese, daha fazla geç kalmadan İsrail’e yaptırım uygulanmasını istedi

İran ve Rusya arasındaki ‘soğuk ortaklık’ iddiaları, Kremlin’i kızdırdı

Rusya, İran’a yönelik ABD ve İsrail saldırılarını açıkça kınadı. Kremlin, iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik eleştirilere karşı çıkarken, Moskova ile Tahran arasındaki stratejik işbirliğini daha da derinleştirme mesajı verdi.

Irak’taki askeri üslere İHA saldırısı

Irak yönetimi, ülkedeki bir dizi askeri üs ve noktanın insansız hava aracı (İHA) ile hedef alındığını ve üslerdeki radar sistemlerinin hasar aldığını bildirdi.

İsrail İran’ın, Hayfa kentine balistik füze atıldığını iddia etti

Orta Doğu’daki savaşta 12 gün sonra ateşkes ilan edilirken İsrail, İran’dan Hayfa kentine balistik füze atıldığını iddia etti.