Bursa’daki deprem ne anlama geliyor? İki uzmandan iki uyarı: “Bu deprem uyarıcı olmalı”

Bursa’da Meydana Gelen 4,0 Büyüklüğündeki Deprem Halkı Endişelendirdi

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde dün meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem kısa süreli panik yarattı. Sarsıntı, Bursa’nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 7,74 kilometre derinlikte gerçekleştiği açıklandı. Neyse ki deprem herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmadı.

Bursa’daki Depremin Anlamı ve Değerlendirmesi

Bursa’da yaşanan depremin bölgede daha büyük bir deprem ihtimalini artırıp artırmadığı konusunda uzmanlar açıklamalarda bulundu. Nilüfer’deki depremin Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depremin habercisi olup olmadığı ya da bu bölgeyi tetikleyip tetiklemediği konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır.

Deprem Sonrası Vatandaşlar Binaları Terk Etti

“Bursa için Depremler Uyarıcı Olmalı”

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Tüysüz, Bursa gibi çevresinde ve içinde aktif fay hatları bulunan bir şehir için meydana gelen depremlerin uyarıcı nitelikte olduğunu belirtti.

1855 Yılında Yaşanan Yıkıcı Depremler

1855 yılında Bursa’da meydana gelen yıkıcı iki depreme dikkat çeken Tüysüz, bu olayların büyüklüklerinin net olarak bilinmediğini ancak yaklaşık 7 şiddetinde olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Tüysüz, bu durumun büyük bir depremin habercisi olup olmadığını net bir şekilde belirlemenin zor olduğunu ifade etti.

Bursa’daki Deprem Marmara’daki Büyük Depremi Tetikler mi?

Nilüfer’deki depremin, Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depremi tetiklemeyeceğini belirten Tüysüz, “Bursa’da alınması gereken önlemler konusunda uyarıcı olmalıdır. Bursa’da aktif fay hattı bulunmaktadır. Bu nedenle, bu depremin bir uyarı olduğunu göz önünde bulundurarak, şehrimizi depreme karşı hazırlıklı hale getirmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür

Naci Görür Uluabat Fay Zonuna Dikkat Çekti

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den gelen açıklamaya göre, Nilüfer ilçesindeki deprem Uluabat Fay Zonu içinde gerçekleşti ve bu bölgede yavaş stres birikmeye devam ediyor. 1855’te meydana gelen depremi hatırlatan Görür, bu fay hatlarının ne zaman tekrar deprem üreteceğini bilmediklerini vurgulayarak, “Ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.” dedi.

Related Posts

Nevşin Mengü’den saldırıya uğrayan Özgür Özel’e olay benzetme

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin mengü, Sırrı Süreyya Önder’in Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma törenine katılan CHP lideri Özgür Özel’in çıkışta fiziksel saldırıya uğraması hakkında konuştu. YouTube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında Özgür Özel’e olay göndermelerde bulundu. Mengü Özgür Özel için “Öyle ‘Düdü Mehmet’ gibi ortada gezersen alay konusu olursun.” dedi. Yine CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Yılmaz Özdil de, Özgür Özel’e saldırıdan dolayı ‘armut’ benzetmesi yapmıştı.

Öztürkmen: ‘İşte Adalet Bakanlığı’ndaki rezaletin belgesi’

CHP’li Öztürkmen, Adalet Bakanlığı’nın mülakat mağduru hâkim adayları ve adliye personellerinin açtığı davalarda 65 kez mahkum edildiğini açıkladı. Öztürkmen, mülakat sisteminin haksız ve hukuksuz olduğunun mahkeme kararlarıyla tescillendiğini, ancak buna rağmen mağduriyetlerin devam ettiğini belirtti.

Yer: Kartal… Fuhuş pazarlığı yaptıkları kadına hayatının şokunu yaşattılar

Kartal’da bir grup erkek, fuhuş pazarlığı için araçla yanına yaklaştıkları kadınlara yangın tüpü sıkıp, eğlendi. Kayda aldıkları anları da sosyal medyada paylaştı.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Sarıyer’in ardından Gaziosmanpaşa’da da yol çöktü!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yürütülen inşaat çalışmaları sırasında yol çöktü. Çöken yol nedeniyle doğalgaz borusu zarar gördü, gaz akışı kesilerek güvenlik önlemleri alındı.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir