Çayırhan Madencileri, Termik Santral Özelleştirmesine Karşı Direnişte
Ankara Nallıhan’da bulunan Çayırhan Termik Santralı ve Maden Ocağı’nın özelleştirilmesine karşı çıkan madenciler, ihaleye 2 gün kala ocağa kendi kendilerine kapandılar. 2024 Kasım ayından bu yana santral ve madende çeşitli eylemler gerçekleştiren ve nöbet tutan işçiler, 4 Mart’ta yapılacak olan ihaleye karşı direnişi yeraltına taşımaya karar verdiler. İlk madenci grubu olan 50 işçi, kendilerini kilitledikleri yerin 800 metre altındaki ocağa indi.
Madencilerin yeraltından gönderdikleri video mesajı Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından paylaşıldı. Eylem öncesinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şube Sekreteri Selim Arslan adına konuşan, “İyi bir sonuç elde edene kadar kendimizi yeraltına kitlemeye karar verdik. İnşallah hepimize hayırlı olur” dedi.
Eylemle ilgili Türkiye Maden İşçileri Sendikası, “Gazamız mübarek olsun diyerek madene kapandılar. 4 Mart’a az bir zaman kala Çayırhan işçileri mücadeleden vazgeçmiyor. Şubemiz sekreteri Selim Aslan’ın yaptığı açıklamaya göre, madenden çıkmayacaklarını kararlaştırdılar. En tehlikeli ve gaz yoğunluğunun en fazla olduğu alana giren 50 işçi, yetkililere sesleniyor” açıklamasında bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da işçilere destek mesajı yayınladı: “Çayırhan’da alın teri ile geçimini sağlayan madencilerimizin sesini duymamak, emeği yok saymaktır. Ramazan ayında, alın teriyle ekmek parasını kazanan işçilerimizin haklı taleplerine kulak tıkamak vicdana sığmaz. Madencilerimize destek olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, emeği hiçbir zaman inkar etmeyin diyoruz!”
(HABER MERKEZİ)
More Stories
Güney Kore’de dev çukur motosikleti yuttu: 1 ölü, 1 yaralı
Sobadan zehirlenen uzman onbaşı yaşamını yitirdi
Mansur Yavaş’tan Saraçhane açıklaması: Biz, herkese eşit uygulama istiyoruz