Çiçek Sektörü Japonya Pazarına Açılmayı Hedefliyor

Çiçek Sektörü, Japonya’ya İhracatı Artırmayı Hedefliyor

Geçtiğimiz yıl 141 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren çiçek sektörü, Japonya pazarına girmeyi planlıyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, sektörün kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri, çiçek soğanları, fide, fidan, çelenk ve yosun gruplarında önemli miktarda ihracat yaptığını belirtti.

Yılmaz, 80 ülkeye 141 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve 2025 hedeflerinin 150 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Peyzaj amaçlı meyve fidanlarının yurt dışına gönderilmesinde yaşanan sorunları çözmekte ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Hedeflerine ilişkin umutlu olduklarını belirten Yılmaz, peyzaj amaçlı meyve fidanları konusundaki gelişmelerin ihracatı artıracağını vurgulayarak, “Bu yıl 150 milyon dolarlık ihracatı aşmayı hedefliyoruz. Japonya pazarı için her şey hazır, tek sorun kargo ücreti” dedi.

Alternatif pazarlar arayışında olduklarını vurgulayan Yılmaz, özellikle Japonya pazarına girmeyi hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Japonya’nın çiçek ithalatında önemli bir pazar olduğunu belirten Yılmaz, “Japonya’ya 2 ay önce UR-GE projesi gerçekleştirdik ve olumlu dönüşler aldık. Bu yıl Japonya’ya çiçek ihraç etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Japonya pazarına açılmaları durumunda yıllık 150 milyon dolarlık ihracatlarını artırabileceklerini dile getiren Yılmaz, sektörün geleceği için umutlu olduğunu kaydetti.

Related Posts

KOBİ’lere yeni Nefes Kredisi

KOBİ’lere destek olmak üzere TOBB, KGF ve bankalar güç birliği yaptı. Nefes Kredisi’yle azami 2.5 milyon TL kredi kullanılabilecek.

Türkiye’nin köklü tersanesi icradan satışa çıktı

Temeli 1971’de atılan, 2016’da girdiği mali darboğazı aşamayarak iflası istenen yarım asırlık Çiçek Tersanesi, icradan satışa çıktı. Tuzla’daki tersanede Atatürk’ün tarihe geçen ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği anın tanığı Kartal İstimbotu da restore edilmişti.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Alkole yarın zam geliyor: En ucuz bira 70 TL olacak

Haziran enflasyonunun açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da otomatik olarak güncellenen ÖTV, alkollü içecek fiyatlarını sert şekilde etkiledi. Tekel bayilerinden gelen son bilgiye göre, zamlı tarifeyle en ucuz bira 70 TL, rakı fiyatları ise daha yüksek seviyelere ulaştı. Zamlı fiyatlar 6 Temmuz’da yürürlüğe giriyor.

Emekliye 2 kuruşluk dev zammın (!) maliyeti belli oldu! Bu kadar zahmet vermeseydik

Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 17 bin lira olacağı beklentisi oluşmuştu. Piyasa tahminleri 16 bin 800 lira civarındayken, küsuratın tamamlanarak 17 bin liraya çıkarılacağı konuşuluyordu. AKP kulislerinde bazı yöneticiler, gazetecilere en …

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı