Depremzede 1912 çocuktan 1879’u ailesine teslim edildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, deprem bölgesinde enkaz altından çıkarılan, yakınlarına ulaşılamayan, kimliksiz ve/veya kendini ifade edemeyen çocuklar ile vefat ettiği tespit edilenlere ilişkin güncel bilgilerin, deprem sürecinde kamuoyuyla şeffaf ve düzenli şekilde paylaşıldığı belirtildi.

Yakınlarına ulaşılamayan, kimliksiz ve/veya kendini ifade edemeyen çocukların hastanelerde tedavisinin devam ettiği ve sürecin yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, tedavisi tamamlanan çocukların Bakanlığın çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altına alındığı kaydedildi.

Kuruluşlara alınan çocukların öncelikle ailesine ya da yakınlarına ulaşılmasına yönelik çalışmaların titizlikle yürütüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Koruma ihtiyacı içinde olan çocuklarımız 5395 sayılı Kanun gereğince Bakanlığımız tarafından yürütülen korunma ve bakım hizmetlerinden faydalandırılmıştır. Afet nedeniyle ailesinden ayrı düşmüş/refakatçisi olmayan 1912 çocuğumuz Bakanlığımızın Afet Yönetim Çocuk Modülü’nde kayıt altına alınmıştır. Yapılan kimlik kontrolü, kimliklendirme ve rehberlik, danışmanlık hizmetleri sonucunda 1879 çocuğumuz ailesine veya aile yakınlarına teslim edilmiştir. 6 çocuğumuz aile odaklı hizmetlerden faydalandırılmıştır. Hastanelerde tedavisi devam eden çocuğumuz bulunmamaktadır. 9 çocuğumuz Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altındadır. Kayıtlarımızda bulunan 17 çocuğumuz tedavi sürecinde vefat etmiştir. 1 çocuğumuz reşit olarak kuruluştan ayrılmıştır. Kayıtlarımızda kimliği belli olmayan çocuk bulunmamaktadır.”

19 BİN 262 PERSONEL YARDIMA KOŞTU

Açıklamada, Bakanlık ekiplerinin depremin ilk anından itibaren sahada olduğu, bireysel görüşmelerle ihtiyaçları belirleyerek, vatandaşlara destek sunduğu vurgulandı.

Ekiplerin, hastanelerde, çadır kentlerde ve barınma alanlarında depremzedelere ve yakınlarına psikolojik ilk yardım sağladığı belirtilen açıklamada, “19 bin 262 personelimiz ile 5 milyon 4 bin 416 kişiye ulaştık.” bilgisi verildi.

Related Posts

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Yangın 24 saatte 20 kat büyüdü

ABD’nin Arizona eyaletindeki Büyük Kanyon Milli Parkı’nda yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Kuvvetli rüzgar ve aşırı sıcakların etkisiyle büyüyen yangın, 24 saat içinde 20 bin dönüm alana yayıldı. Yetkililer, yangını kontrol altına almak …

Ekrem İmamoğlu’nu çileden çıkaran karar: ‘Delil yok, suç yok’

23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Karara sert tepki gösteren İmamoğlu, “Sadece avukatlık görevini yapan Pehlivan hakkında dosyada yeni bir gelişme yok, delil yok, suç yok…” ifadelerini kullandı.

Bakan soykırım mesajında kendi fotoğrafını paylaşınca sosyal medya karıştı

Bakan Göktaş’ın, Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili yaptığı paylaşımda, kendisinin Soykırımı Anıtı’nda çekilmiş bir fotoğrafını kullanması tepki çekti.

Erdoğan’ın başdanışmanı ve Bakan Ersoy gerilimine eski AKP’li vekil de karıştı: ‘İş daha da çığırından çıkmadan…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kültür Yolu Festivali nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert sözlerle eleştirdi. Saral’ın paylaşımına, AKP 27. Dönem Milletvekili Selim Gültekin tepki gösterirken, ilerleyen saatlerde Saral’a destek niteliğinde bir açıklama da Metin Külünk’ten geldi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.