Elçin Sangu ‘menajerlik’ sistemini anlattı: Kölelik sözleşmesi

Elçin Sangu, Menajerlik Sistemindeki Sorunları Eleştirdi: “Özgürlükleri ve Hakları Kısıtlanıyor”

Ünlü oyuncuların menajeri Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma, sektörde büyük yankı uyandırdı. Menajerlik sistemindeki çarpıklıklara dikkat çeken Elçin Sangu, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Sangu, genç oyuncu adaylarına dayatılan anlaşmaları “kölelik sözleşmesi” olarak nitelendirirken, sektördeki yapısal sorunlara da değindi.

Elçin Sangu’nun paylaşımlarına göre, Türkiye’de menajerlik sistemi bireysel ilişkilere dayanıyor ve sanatçıların hakları sık sık kısıtlanıyor. Oyuncular, ajanslara veya yapımcılara tüm haklarını devrederek, yaratıcı özgürlüklerinden mahrum kalıyor. Bu durum, sektördeki kalite eksikliğinin en somut örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Sektördeki hak ihlalleri ve adaletsizliklerin arttığına dikkat çeken Elçin Sangu, uzun süreli ve ağır yaptırımlar içeren maddelerle karşı karşıya kalan oyuncuların durumunu vurguladı. Menajerlik sözleşmelerindeki hukuki boşlukların da sorunları derinleştirdiğini belirten Sangu, sektördeki yapısal sorunların çözümü için ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Elçin Sangu’nun eleştirilerine göre, menajerlik sistemindeki PR faaliyetleri de sanatçıların kariyerlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek yetenekler yerine yalan yanlış anlatılarla öne çıkan oyuncular, sektörde şeffaflık ve dürüstlük eksikliğine neden oluyor. Bu durum, sektördeki güven sorununu derinleştiriyor ve kaliteli projelerin yetersiz oyunculara verilmesine yol açıyor.

Elçin Sangu, menajerlik sistemindeki bireysel ilişkilerin ağır bastığı pazar mantığını eleştirirken, yetenekli oyuncuların sektöre girişini zorlaştıran çarpıklıklara da değindi. Ahbap-çavuş ilişkilerinin yeni oyuncuların önünü tıkadığını ve adaletsizliğe sebep olduğunu belirten Sangu, sektörün profesyonelleşmesi ve hukuki çerçeveye oturtulması gerektiğini vurguladı.

Elçin Sangu’nun menajerlik sistemindeki sorunlara yönelik eleştirileri devam ederken, sektördeki dönüşümün şart olduğu konusunda ısrarlı olduğu görülüyor. Sangu, sanatçıların ve sektörün tamamının daha sağlıklı bir zeminde çalışması için yapılması gerekenler konusunda da net bir tavır sergiliyor.

Rasim Ozan Kütahyalı’ya Tepki

Elçin Sangu, menajerlik sistemine ilişkin yaptığı eleştirilerin ardından televizyon programcısı Rasim Ozan Kütahyalı’ya da tepki gösterdi. Kütahyalı’nın açıklamalarını eleştiren Sangu, olaylara ve kurumlara odaklandığını ve kişilere karşı olmadığını belirtti. Sangu, Kütahyalı’nın kendisine arkasını çevirmemesi gerektiğini ifade etti.

Soruşturma İleri Sürüyor

Menajer Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Savcılık, sosyal medyadaki iddiaları dikkate alarak Barım hakkında “çalışma hürriyetinin ihlali” ve “şantaj” iddialarıyla soruşturma başlatmıştı. Rekabet Kurumu’nun sektördeki oyuncu, menajer ve kast ajanslarına yönelik yaptığı soruşturmanın ardından Ayşe Barım’ın piyasada ‘biat etmeyenleri’ uzaklaştırdığı iddia edilmişti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

ABD: Eğer Gazze’de ateşkes olursa, açıkçası herkesin kabul ettiği unsurlar olacak

Türkiye’de ‘şap’ alarmı! Kırmızı ette tehlike var mı? Bakan açıkladı

Türkiye’de şap hastalığına karşı alaram durumuna geçilirken, tüm ülkede hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, şap hastalığının insanlara bulaşan bir hastalık olmadığı kaydedildi.

Mahmut Tanal barikatları yıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde Saraçhane’de düzenlenen protesto mitinginde polis ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. CHP milletvekili Mahmut Tanal gösteriler sırasında yetkili polis aradı. Bulamayınca barikatları açtı.

En fazla Türkler sınır dışı ediliyor

Almanya’ya iltica etmek isteyen Türkler aylarca kamplarda süründürülüyor. Mahkemeye bile çıkarılmadan ellerine kağıt ceplerine de 1000 Euro verilerek Türkiye geri gönderiliyorlar.

Almanya’dan Schengen açıklaması: ‘Korumak istiyoruz’

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa nükleer şemsiyesi üzerinde konuşmayı kararlaştırmanın dışında şimdiye kadar başka girişimlerin bulunmadığını belirterek, bu konuyu görüşmeye açık olduğunu bildirdi.

Murat Çalık’a ikinci biyopsi: 4 kitle alındı

Murat Çalık’a ikinci biyopsi: 4 kitle alındı