Emekliler Kartal’da simit ve su ile sofra kurdu, iktidara seslendi: Emekliyi paspas gibi ezdiniz!

“`html

Emekliler Kartal Meydanı’nda Taleplerini Dile Getirdi

Bugün Kartal Sahil Meydanı’nda, emekliler gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna açıkladı. Eylem öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası, simit ve su bulunan bir emekli sofrası kurarak katılımcılara moral verdi. Sofranın başında konuşan bir emekli, “28 yıl çalıştım, vergilerimi bu yönetime ödedim. Benim haklarım bu olmamalıydı. Onurlu bir yaşam istiyorum, çocuklarım için iyi bir gelecek sağlayamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak haykırıyorum, artık yeter! 2024 yılı emekli yılı dediniz ama emekliyi yok saydınız. Yeter!” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, Birleşik Emekliler Sendikası ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYT-EF) tarafından organize edildi. Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelen emekliler ve emeklilik bekleyen BAĞ-KUR’lular, “Ekonomi politikalarınız yoksullaştırma sürecine dönüştü, masum halkın gözyaşlarına neden oldunuz. Asgari ücretli de eziliyor. Sağladığınız %30’luk zam, sefaletin sadece bir belgesi. Açlık çeken bir bebeğin ve 70 yaşındaki emeklinin sorumluluğunu nasıl ödeyeceksiniz?” diyerek asgari ücretin 35 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 50 bin TL olmasını talep ettiler.

Eylemde, EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi basın açıklaması yaptı. Ardından, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, Zafer Partisi GİK Üyesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci ve Yeniden Refah Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Özçelik konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Temsili Emekli Sofrası Kuruldu

Etkinlik öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası tarafından hazırlanan emekli sofrasında bulunanlar, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bir emekli, “28 yıl boyunca çalıştım ve bu hükümete vergi ödedim. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Onurlu bir yaşam istiyorum. Çocuklarımın ve ailemin geleceğini koruyamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak sesleniyorum, yeter artık. 2024 yılı emekliler için bir umut dediniz ama bizleri yok saydınız.” dedi.

EYT-EF Genel Başkanı Lastikçi’nin Açıklamaları

EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi, basın toplantısında vurguladı: “Ülkemizin en kötü günlerini yaşıyoruz. Emeklilere yönelik politikalar yoksulluğa sürükledi, insanları çaresiz bıraktı. Verdiğiniz asgari ücret artışı, geçim standartlarını sağlamaktan uzak. Ekmeğini bulamayan bir toplumun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?”

Temel İhtiyaçlarımız Karşılanmıyor

Lastikçi, “Artık yoksulluğun tanımı değişti. Ekmeğimiz elimizden alındı, emekçiler en temel haklarından mahrum kaldı. Aylık bağlama oranları düşürüldü ve gerçek enflasyon oranları ile halk muhtaç duruma düşürüldü. Adil bir sistem istiyoruz.” dedi.

Şengül: “Asgari Ücret ve Emekli Artışları Tiyatrosu”

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, asgari ücret artışları ve emekli maaşlarının üzerindeki politikaların tiyatro olduğunu belirterek, “Sarayda kurulan sofralarla emeklilere yemek dağıtılması, gerçek koşulları yansıtmıyor. Bugün asgari ücret, yalnızca kira ödemeye yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Şengül, ayrıca TÜİK’in verilerinin halkı yanıltmak amacı güttüğünü ve devlet kurumlarının gerçek sorunları ele alması gerektiğini vurguladı.


“`
Bu haber içeriği, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları, taleplerini ve hak arayışlarını dile getirirken SEO uyumlu anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde içermektedir. Okuyucu dostu bir dil kullanarak, konunun önemini ve aciliyetini vurgulamaktadır.

Related Posts

İşgalci İsrail Batı Şeria’da Filistinlilere ait 2 evi yıktı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 2 evi yıktı. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinden aylık yayımlanan rapora göre İsrail, mart ayında Batı Şeria’da Filistinlilere ait 87 ev ve yapıyı yıktı.

Muğla’da yine paraşüt faciası: Alman turist kayalıklara çakıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde paraşüt faciaları durdurulamıyor. Bu kez de Alman turist kayalıklara çakılarak yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz nisan ayında da iki kişi yaşamını yitirmişti.

Macron: İsrail hükümetinin Gazze’de yaptığı kabul edilemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail hükümetinin bugün Gazze Şeridi’nde yaptığının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu belirtti.

Elon Musk neden uzaya taşınmak istediğini açıkladı

Elon Musk’tan çarpıcı bir açıklama geldi. Musk’a göre Mars, Dünya’daki “hayat sigortası” işlevi görecek bir yedek vatan.

Son Dakika… CHP’nin 5. miting adresi belli oldu!

Son Dakika Haberi… İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından her Çarşamba İstanbul’da düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin beşincisinin Silivri’de yapılacağı açıklandı.

Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi ‘İşte dakika dakika son gelişmeler…’

Hindistan Pakistan arasındaki gerilimin düşmesi için çağrılar sürerken, Hindistan ordusu Pakistan’ın 3 havalimanını füzelerle hedef aldı. Pakistan ordusu ise karşı saldırı başlattığını açıkladı. Ordu ayrıca Hindistan’ın Pencap eyaletinden 6 balistik füze fırlattığını ve bunlardan 5’inin eyaletin Amritsar kentine isabet ettiğini duyurdu. İşte dakika dakika son yaşananlar…