Erdoğan: Bu acıyı yaşatanlar hesap verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bolu’daki Yangın Faciası Hakkında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Eskişehir 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı açıklamalarda, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına değindi.

Erdoğan, “Bolu’daki yangın faciası yüreğimizi dağladı. Bu acıyı yaşatanlar hukuka hesap verecek. Yargımız, olayın aydınlatılması için gayret içinde ve hiçbir şüphe bulutu kalmayacak şekilde çalışacak. Tutuklananlar arasında otelin sahibi ve genel müdürü de var. Yapılması gereken ne varsa tavizsiz şekilde yerine getirilmektedir” şeklinde konuştu.

‘HER TÜRLÜ BEYANDAN HERKESİN İMTİNA ETMESİ GEREKİYOR’

Yangında yakınlarını kaybedenlerin yürek yangınına saygı göstermek adına siyasi polemiğe girmekten kaçındıklarını belirten Erdoğan, “Oturdukları koltuğun mesuliyetin hakkını veremeyenler bizim muhatabımız değildir. Aileler matem içindeyken yangın faciasını polemik konusu yapanları mahşeri vicdana havale ediyoruz. Yargının 78 canımızın yitip gitmesine sebep olanlardan hesabını soracağına inanıyorum. Yargının işini zorlaştıracak her türlü beyandan herkesin imtina etmesi gerekiyor.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Hizbullah Aşura’da meydan okudu: ‘Silah bırakmayacağız’ vurgusu

Hizbullah destekçilerinin, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenledikleri Aşura anmasında “silah bırakmama” mesajı ön plana çıktı. Göstericiler İran lideri Ali Hamaney ile İsrail saldırısında ölen eski Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın fotoğraflarını taşıdı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli katledildi

İsrail güçlerinin, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail Batı Şeria’da baskın ve gözaltı operasyonları yaptı: Yaralılar var

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde şafak vakti düzenlediği baskınlarda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaralandı ve gözaltına alındı.

ABD’de sel felaket: En az 13 ölü, kamp yapan 20 çocuktan haber alınamıyor

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Çeşme’deki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.