Eski Milletvekili Burak Erbay’a 10 Bin 800 Lira Tazminat Cezası

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, CHP’li Eski Milletvekili Burak Erbay’a Maddi Tazminat Ceza Verdi

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, 2022’de kürsüde konuşma yaparken cep telefonunu kırarak olay yaratan dönemin CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’a 10 bin 800 lira maddi tazminat ödemesine karar verdi.

12 Ekim 2022’deki TBMM Genel Kurulu birleşiminde, CHP Muğla Milletvekili Erbay’ın konuşma sırasında kürsüye koyduğu cep telefonunu çekiçle kırdığı görülmüştü.

TBMM Başkanlığı, kürsünün zarar gördüğü gerekçesiyle Erbay’a karşı maddi tazminat davası açtı ve Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi bu davayı reddetti.

Bunun üzerine TBMM Başkanlığı istinaf yoluna başvurdu ve dosya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. Mahkeme, Erbay’ın TBMM Başkanlığına 10 bin 800 lira tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme kararında, Erbay’ın kürsüye zarar verdiğinin kamera görüntüleri ve tutanaklarla sabit olduğunu belirtti. Kararda, Erbay’ın eylemi sonucu meydana gelen zararın tazmin edilmesi gerektiği vurgulandı.

Görsel: Detaylar için tıklayınız

Kaynak: AA / Kemal Karadağ – Politika

Related Posts

Birleşik Krallık Kraliyet Prensesi Anne, Çanakkale’ye geldi

Birleşik Krallık Kraliyet Prensesi 2’nci Elizabeth’in kızı Anne, Çanakkale Kara Savaşları’nın 110’uncu yıl dönümü etkinliklerine katılmak için Çanakkale’ye geldi.

Hacı Yakışıklı kimdir? Hacı Yakışıklı nereli, hangi siyasi partiden?

Son dönemde yaptığı açıklamalarla kamuoyunun dikkatini çeken gazeteci ve siyasetçi Hacı Yakışıklı, sosyal medyada en çok araştırılan isimlerden biri haline geldi. Kısa süre içerisinde hayatı, siyasi geçmişi ve hangi partiye mensup olduğu büyük bir …

Bakan Yerlikaya: 801,5 kg metamfetamin ele geçirdik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Yerlikaya, “801,5 kg metamfetamin ele geçirdik” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın da Silivri’de yargılanacak

CHP Gençlik Kolları Cem Aydın CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın hakkında 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak istenelilen dava, 30 Nisan’da saat 10.00’da Silivri 1’Nolu salonda görülecek.

Bilecik’te Muhtarlarla Toplantı

Vali Aygöl, muhtarlarla projeleri ve vatandaş taleplerini görüştü.

Yeni düzenleme! Zincirleme trafik cezası geliyor

Hükümet trafik cezalarında ciddi bir artış öngören yeni bir taslak hazırladı. Hız, kırmızı ışık, şerit ihlali veya hatalı sollama gibi suçlarda ağır para cezaları ve zincirleme kural ihlallerinde ‘arttırıcı sebep’ düzenlemesi getirilmesi planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir