Eskişehir’de ‘Afet Bilinci’ İçin Önemli Protokol İmzalandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Dorlion Arama Kurtarma Derneği ‘Afet Bilinci’ İçin İş Birliği Yaptı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) ile Dorlion Arama Kurtarma Derneği (DAK), ‘Afet Bilinci’ için önemli iş birliği gerçekleştirdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ile Dorlion Arama Kurtarma Derneği arasında afetlere hazırlık ve toplum bilinci oluşturmak amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, belediye personeline yönelik ‘Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi’ programı başlatıldı.

Eğitimlerde; afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, temel ilk yardım teknikleri, risk yönetimi ve koordinasyon süreçleri gibi kritik başlıklar ele alınıyor. Deprem, sel, yangın gibi olağanüstü durumlara karşı hazırlık seviyesini artırmayı hedefleyen program, teorik bilgilerin yanı sıra tatbikatlarla destekleniyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Dorlion Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehket Hakan Döner, “Yıllardır edindiğimiz sahada tecrübe ve teknik birikimi, bu iş birliğiyle toplum yararına aktarmaktan mutluluk duyuyoruz. Eskişehir’in afetlere dirençli bir kent olması için tüm kurumların el ele vermesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Eğitimlerin ilk etabında belediye çalışanının eğitim alması planlanırken, projenin ilerleyen aşamalarında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmalarının da hayata geçirilmesi hedefleniyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce, bu adımla afet yönetiminde ‘yerel yönetim-sivil toplum’ iş birliğinin önemini vurgularken, Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışma modeli sergiledi. – ESKİŞEHİR

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti Heyeti İmralı’dan döndü

DEM Parti’nin İmralı heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere gittiği İmralı Cezaevi’nden döndü.

Kanal İstanbul’un ‘Kıymet’li müteahhidi ihale rekoru kırıyor

AKP Konya il yöneticisi Yusuf Ziya Kıymet’in ağabeyinin şirketi ihaleleri tek tek alıyor. Kanal İstanbul güzergahında 2 ihale alan şirket, sonrasında 5 sözleşmeye imza attı.

Hulk Hogan hayatını kaybetti

Amerikan güreşi yıldızı ve oyuncu Hulk Hogan yaşamını yitirdi.

Yunan adasında İsrail protestosu: Gemi geri döndü

Yunanistan’ın Syros adasında “Soykırımı Durdurun” yazılı pankartla karşılanan İsrailli turistler, Gazze’deki savaş protestosu nedeniyle Yunan adasından geri çevrildi.

Real Madrid’de 10 numaralı forma sahibini buldu

Real Madrid’de Luka Modric’ten boşalan 10 numaralı formayı Kylian Mbappe’nin giyeceği belirtildi. 10 numaralı forma için milli oyuncumuz Arda Güler’in de ismi geçiyordu.

Çamlıhemşin’de kar kütlesi altında kalan kadın hayatını kaybetti

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde fotoğraf çekerken üzerine kar düşen Esra Altay Sır hayatını kaybetti.