Fed yetkililerinden enflasyon riski uyarısı

Fed Yetkilileri Ekonomik Durumu Değerlendirdi

Federal Rezerv (Fed) yetkilileri, ülkenin para politikasını ve ekonomik performansını dikkatle inceliyor. Ekonomik belirsizlikler nedeniyle faiz indirimlerinde aceleci davranmayacaklarını vurguladılar.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, ABD ekonomisinin güçlü büyüme ve tam istihdama yakın iş gücü piyasası ile geçen yılın sonuna kadar güçlü bir performans sergilediğini belirtti. Ancak, çekirdek enflasyonun hala yüksek seyrettiğini ve enflasyona yönelik risklerin devam ettiğini ifade etti.

Bowman, enflasyonda 2023 yılında kaydedilen ilerlemenin durduğuna dikkat çekti ve geçen ay yapılan faiz indiriminin Fed’in para politikasını yeniden düzenleme sürecinde son adım olduğunu söyledi. Artan enflasyon riskleri nedeniyle temkinli bir yaklaşım benimsememiz gerektiğinin altını çizdi.

Boston Fed Başkanı Susan Collins ise ekonominin genel olarak iyi durumda olduğunu belirtti ve enflasyonun faiz kararlarını etkileyeceğini vurguladı.

Enflasyon ve Faiz Kararları

Collins, politika yaparken kademeli, sabırlı ve kapsamlı bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini söyledi. Para politikasının enflasyonda ilerleme kaydetmemesi durumunda mevcut seviyede kalabileceğini veya gerektiğinde daha erken gevşetilebileceğini ifade etti.

Diğer yandan, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise Fed’in politika faizinde aşağı yönlü bir patika izlediğini belirtti ve bu patikanın hızının verilere bağlı olduğunu dile getirdi. Harker, belirsizliklerin devam ettiğine dikkat çekerek biraz bekleme gerekliliğini vurguladı.

Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid ise faiz oranlarının uzun dönemli seviyelere yakın olduğunu belirterek, politikanın kademeli ve verilere göre ayarlanması gerektiğini belirtti. Schmid, Fed’in bilançosunu daha da küçültmesini istediğini ifade etti.

Related Posts

Avrupa borsaları negatif seyrediyor -19 Haziran 2025

Avrupa borsaları ABD’nin Orta Doğu’daki gerilime dahil olup olmayacağına yönelik belirsizliklerle negatif seyir izlerken, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) bugün açıklayacağı faiz kararı yatırımcıların odağına yerleşti.

Merkez Bankası’ndan bir elektronik para kuruluşuna faaliyet izni

Merkez Bankası, 1000 Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’ye elektronik para kuruluşu olarak hizmet vermesi için faaliyet izni verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ‘vergi affı’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ‘vergi affı’ açıklaması

Baykar ile Leonardo ortaklığıyla ilgili Bakan Kacır’dan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Baykar ile İtalya’nın önde gelen havacılık ve savunma sanayisi şirketi Leonardo arasında kurulan ortaklığın, iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını bildirdi.

3 özel gıda laboratuvarına 2,4 milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu, analiz ücretlerini birlikte belirleyip bilgi paylaşımı yaparak rekabeti ihlal ettiği tespit edilen üç özel gıda laboratuvarına toplamda yaklaşık 2,4 milyon TL para cezası verdi.

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi. Zirvede, başta GYO ve PGYF’ler olmak üzere sermaye piyasası araçlarının gayrimenkul sektöründeki yeri ve sunduğu imkânlar detaylı şekilde ele alındı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Dünyada değişen ekonomik dengeler, yükselen faizler, azalan likidite ve yatırımcı davranışlarındaki evrim, sektörümüzde yeni bir sayfa açtı. Bugün gayrimenkul üretmek kadar; o gayrimenkulü nasıl fonladığınız, yatırımı nasıl çeşitlendirdiğiniz, portföyü nasıl halka açtığınız konuşulmak zorunda” diye konuştu.