Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Minguzzi davası: 2 fail daha tespit edildi

14 yaşında öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin davasında üçüncü kez hakim karşısına çıkıyor.

Reçeteli ketamin aldığını kabul etmişti: Elon Musk, kendisini suçlayan gazeteler için yaptırdığı uyuşturucu testini paylaştı

Reçeteli ketamin aldığını kabul etmişti: Elon Musk, kendisini suçlayan gazeteler için yaptırdığı uyuşturucu testini paylaştı

Reuters: İran, ABD ile doğrudan görüşme gerçekleştirdi

Reuters, Ortadoğu’da artan gerilimin ardından İran’ın, ABD ile doğrudan görüşme gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Ukrayna ve Rusya arasında yeni esir takası

Rusya ve Ukrayna, haziran ayının başlarında İstanbul’da yapılan barış görüşmelerinde varılan anlaşma kapsamında bir yeniden esir takası gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Fordo: İran’ın yerin altındaki gizli nükleer tesisi

Fordo: İran’ın yerin altındaki gizli nükleer tesisi

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre yolunda

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, üç Avrupa ülkesinin talebiyle Cuma günü Cenevre’de AB ve İngiltere, Fransa, Almanya dışişleri bakanlarıyla kritik bir görüşme yapacak.