Grev sonuç verdi, en düşük işçi maaşı 58 bin TL oldu

Konak Belediyesi İşçileri İçin Yeni Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Konak Belediyesi’ne ait MERBEL A.Ş. çalışanlarının üyesi olduğu DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 5 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında devam eden 11’inci dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde imzalar atıldı. Sendika ve SODEMSEN arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye emekçilerinin taleplerini dinledi ve toplu iş sözleşmesine onay verdi. Başkan Mutlu, çalışanların emeğine, üretkenliğine ve sendikal haklarına saygının önemine vurgu yaparak toplu iş sözleşmesinin detaylarını açıkladı.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında yapılan oylama sonucunda %45 zam kararı alındı. İki günlük grev sürecinin ardından işçilerin çoğunun zammı kabul etmesiyle grev sonlandı. Toplu iş sözleşmesi kapsamında Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi altında çalışan işçilere 84 yevmiye ikramiye, 8 bin 500 TL değerinde gıda kartı gibi ek haklar sağlanarak en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca, şoförlere direksiyon primi, kıdem zammı ve kadın işçilere regl izni gibi yeni maddeler de eklenmiştir.

Mutlu: Yine hep birlikte, yan yana

Başkan Mutlu, toplu iş sözleşmesine imza atarak Konak için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Mutlu, “Gece gündüz devam eden sözleşme maratonumuzun sonuna geldik. Sözleşmemizin tüm çalışma arkadaşlarımıza faydalı olmasını diliyorum. Yine hep birlikte, yan yana, omuz omuza Konak için güzel işler yapacağız. İlk toplu sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

“Son noktayı Başkan Mutlu koydu”

DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, Başkan Mutlu’nun süreci sonlandıran isim olduğuna vurgu yaparak teşekkürlerini iletti. Aras, “Temsilci arkadaşlarımızla birlikte çalışarak bu sürece geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son gün özellikle belediye başkanımızın katkısını gördük. Toplu sözleşmeye son noktayı koyan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Konak Yeniden Hareketlendi

Grevin sona ermesiyle birlikte Konak Belediyesi’nin temizlik ekipleri tekrar işbaşı yaparak ilçenin her köşesinde çalışmalarına başladı. Toplu iş sözleşmesiyle işçilere sağlanan haklarla birlikte hem çalışanların hem de belediyenin daha verimli bir çalışma ortamı oluşturulacak.

Related Posts

ABD’de sel felaket: En az 13 ölü, kamp yapan 20 çocuktan haber alınamıyor

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Çeşme’deki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Dekan istifası sağlıktan değil protesto içinmiş

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köse, İmamoğlu’nun diplomasının iptaline karşı çıkıp imza atmamıştı. Üniversite ise sağlık nedeni ile istifa ettiğini açıklamıştı.

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Zenginlere yeni vergi gündemde: Yeni tasarı Senato’da tartışılıyor

Fransa’da zenginlerden daha fazla vergi alınması konusundaki tartışmalar, ekonomist Gabriel Zucman’ın adıyla anılan yeni bir vergi tasarısıyla yeniden alevlendi. 12 Haziran 2025 tarihinde Senato’da görüşülen bu tasarı, kabul edilmesi halinde devlete …