İstanbul Valiliği açıkladı! Nevruz etkinliğindeki 28 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı

İstanbul Valiliği, Yenikapı’daki Nevruz Etkinliklerinde Yasa Dışı Faaliyetlere Müdahale Etti

İstanbul Valiliği, Yenikapı’daki nevruz etkinliklerinde, yasa dışı slogan atan, pankart açan 28 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Ayrıca, düzenleme komitesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 5 Mart’ta Valiliğe yapılan başvurunun ardından, 23 Mart’ta Yenikapı Etkinlik Alanı’nda nevruz kutlaması için izin talebinde bulunulduğu belirtildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda etkinlik alanı ve çevresinde stant-çadır kurulmaması, dergi-yayın sergisi açılmaması şartıyla gerekli iznin verildiği ifade edildi. Ancak, 23 Mart Pazar günü gerçekleşen etkinlik sırasında suç içerikli görsellerin yayınlandığı, suç unsuru taşıyan sloganların atıldığı ve afiş-pankart açıldığının tespit edildiği belirtildi.

Yapılan uyarılara rağmen, düzenleme komitesi tarafından gerekli tedbirlerin alınmaması üzerine güvenlik güçleri yasa dışı faaliyetlerde bulunan 28 kişi hakkında yasal işlem başlattı. Ayrıca, düzenleme komitesi üyeleri hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ederek yasa dışı faaliyetlerde bulunan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Related Posts

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 27 Nisan 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 27 Nisan 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Erdoğan ‘silkeleyin’ demişti: Bakan Işıkhan’dan belediye borçlarına ilişkin açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘silkeleyin’ diye talimat verdiği belediye borçlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu.

Irak’tan Suriye’ye 250 bin tonluk buğday yardımı

Irak Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin ton buğdayın Suriye’ye yardım olarak gönderildiği bildirildi.

Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

Gazze’de son durum: Can kaybı 51 bin 495’e yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 495’e yükseldi.

‘Turpunan şalgamınan devlet idare edilemez’ demişti! Yozgatlı çiftçi Abdullah Ceylan’ın o konuşmasının arka planındaki ayrıntılar ortaya çıktı

CHP’nin Yozgat mitinginde konuşan çiftçi Abdullah Ceylan’ın “Turpunan, şalgamınan devlet idare edilmez” sözleri sosyal medyada gündem oldu. ‘Siyaset literatürüne yeni bir deyim’ olarak yorumlanan sözleri sarf eden çiftçi Ceylan’ın o konuşmasının arka planındaki ayrıntılar ortaya çıktı.