İtalya’da bir köy hasta olmayı yasakladı

İtalya’daki Belcastro Köyü Hastalıkları Yasakladı

İtalya’da küçük bir köy ağır bir şekilde hasta olmayı yasakladı.

İtalya’nın güneyinde yer alan ve en fakir bölgelerinden biri olan Calabria’da bulunan Belcastro köyü, belediye başkanı Antonio Torchia tarafından yapılan açıklamayla gündeme geldi. Torchia, köy sakinlerinin “acil tıbbi müdahale gerektirecek herhangi bir hastalığa yakalanmayı” yasakladığını duyurdu.

Ancak bu ilginç yasak aslında bir şaka. Torchia, bu yasağı “şaka yollu bir provokasyon” olarak tanımlıyor ve yerel sağlık sistemiyle ilgili uyarılarda bulunmanın daha etkili olacağını belirtiyor.

Belcastro köyünde yaşayan 1.200 kişinin çoğu 65 yaşından büyük olmasına rağmen, en yakın acil müdahale biriminin 45 km uzaklıkta olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Torchia, bu birime ulaşmak için saatte sadece 30 km hızla gidilebilen riskli bir yoldan geçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Köydeki tek doktorun düzensiz çalıştığı, hafta sonları ve tatil günlerinde hizmet vermediği belirtiliyor.

Belediye başkanının ilan ettiği yasaklar arasında “ev kazasına neden olabilecek aktivitelere katılmak, evden çıkmak, seyahat etmek veya spor yapmak” da bulunuyor.

Küba’dan Gönderilen Doktorlar

Calabria’daki sağlık sistemi, kötü yönetim ve mafya müdahalesi nedeniyle zarar görmüş durumda. Bu sebeple 15 yıl önce bölgedeki sağlık sistemi merkezi hükümete devredildi. Ancak atanan yöneticiler, hastanelerin yüksek borçlarıyla baş edemedi.

Bu durum; tıbbi personel ve yatak kapasitesindeki yetersizliğe neden oldu ve böylece bölgede 18 hastane kapanmak zorunda kaldı.

Bu nedenle bölge sakinlerinin neredeyse yarısı sağlık hizmeti almak için başka bölgelere gitmek zorunda kaldı. Geçen yıl, Küba’nın bölgeye 497 doktor gönderdiği duyurulmuştu ve bu doktorlar Calabria’daki hastaneleri kurtardı.

Belcastro köyünde yaşayanlar, Torchia’nın yasakla ilgili doğru bir konuya dikkat çektiğini düşünüyor.

Related Posts

En fazla Türkler sınır dışı ediliyor

Almanya’ya iltica etmek isteyen Türkler aylarca kamplarda süründürülüyor. Mahkemeye bile çıkarılmadan ellerine kağıt ceplerine de 1000 Euro verilerek Türkiye geri gönderiliyorlar.

Almanya’dan Schengen açıklaması: ‘Korumak istiyoruz’

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa nükleer şemsiyesi üzerinde konuşmayı kararlaştırmanın dışında şimdiye kadar başka girişimlerin bulunmadığını belirterek, bu konuyu görüşmeye açık olduğunu bildirdi.

Murat Çalık’a ikinci biyopsi: 4 kitle alındı

Murat Çalık’a ikinci biyopsi: 4 kitle alındı

Fidan’dan Eurofighter açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından İran-İsrail mutabakatının sürmesi ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasının Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Fidan, İngiltere ile ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında güçlü işbirliğine dikkat çekti.

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

CHP ‘600 troll’ iddiasını yargıya taşıyor: ‘Hesabını vereceklerdir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, hakkında “600 kişilik troll timi var” yalanı uydurulduğunu ifade ederek, “Bu asılsız iddiayı ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yargı önünde bunun hesabını vereceklerdir” dedi.