Kayseri Ticaret Borsası’ndan Çevresel Sürdürülebilirlik Adımı

Kayseri Ticaret Borsası, Kurumsal Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplaması Yaptı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Bağlamış, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası’dır” dedi.

Yeşil Dönüşüm ve Ticaretin Geleceği

21. yüzyıl, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, iklim değişikliğinin ticaret politikalarıyla bağlantısı güçleniyor. AB’nin Yeşil Mutabakatı ile tüm politikalarını yeşil dönüşüm temelinde şekillendirdiği bu süreçte, Türkiye’nin ticaretinin önemli bir kısmını AB ile gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, AB’nin atacağı adımların yakından takip edilmesi uluslararası rekabetçiliğin korunması için önem taşıyor. Kayseri Ticaret Borsası, bu süreci yakından takip ederek üyelerini bilgilendirme ve Yeşil Mutabakat sürecine uyum sağlama konusunda aktif rol oynuyor.

Kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasına katılan üyelere teşekkürlerini ileten Başkan Bağlamış, “Oran Kalkınma Ajansı teknik destek projesi ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Küresel iklim değişikliği ve çevresel sorumluluklar, artık her sektörde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor. Bu projeyle, üyelerimizin çevreye duyarlılığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önemli bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.

Bağlamış, “Sürdürülebilirlik politikalarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Çevresel etkilerimizi azaltarak doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayacak ve uluslararası pazarda rekabetçi hale geleceğiz” dedi.

Başkan Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplaması yaptığını vurgulayarak, “Bu çalışma ile sera gazı emisyonları ve su tüketimi detaylı şekilde analiz edilerek çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sağlandı” ifadelerini kullandı. Hesaplama sonuçları bağımsız ve akredite bir kuruluş tarafından doğrulandı.

Related Posts

KOBİ’lere yeni Nefes Kredisi

KOBİ’lere destek olmak üzere TOBB, KGF ve bankalar güç birliği yaptı. Nefes Kredisi’yle azami 2.5 milyon TL kredi kullanılabilecek.

Türkiye’nin köklü tersanesi icradan satışa çıktı

Temeli 1971’de atılan, 2016’da girdiği mali darboğazı aşamayarak iflası istenen yarım asırlık Çiçek Tersanesi, icradan satışa çıktı. Tuzla’daki tersanede Atatürk’ün tarihe geçen ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği anın tanığı Kartal İstimbotu da restore edilmişti.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Alkole yarın zam geliyor: En ucuz bira 70 TL olacak

Haziran enflasyonunun açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da otomatik olarak güncellenen ÖTV, alkollü içecek fiyatlarını sert şekilde etkiledi. Tekel bayilerinden gelen son bilgiye göre, zamlı tarifeyle en ucuz bira 70 TL, rakı fiyatları ise daha yüksek seviyelere ulaştı. Zamlı fiyatlar 6 Temmuz’da yürürlüğe giriyor.

Emekliye 2 kuruşluk dev zammın (!) maliyeti belli oldu! Bu kadar zahmet vermeseydik

Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 17 bin lira olacağı beklentisi oluşmuştu. Piyasa tahminleri 16 bin 800 lira civarındayken, küsuratın tamamlanarak 17 bin liraya çıkarılacağı konuşuluyordu. AKP kulislerinde bazı yöneticiler, gazetecilere en …

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı