“Konya’da çöken binanın zemin katındaki dükkânda kolon kestiler” iddiası | Bakan Yerlikaya: Dükkân sahipleri gözaltına alındı

Konya’da Bina Çökmesi: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 3 Kişi Yaralı

T24 Haber Merkezi

Konya’da yaşanan bir faciada, Selçuklu ilçesinde bulunan 4 katlı bir binanın çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Enkaz altında yapılan çalışmalar sonucunda, Emine Mustafa ve eşi Turki Muhammed‘in cansız bedenlerine ulaşılırken, 3 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve olayı incelemek üzere 1 cumhuriyet başsavcıvekili ve 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Araştırmalar Devam Ediyor: 4 Şüpheli Gözaltında

Olayın detayları arasında, binanın zemin katındaki balıkçı iş yerinde genişletme çalışmaları sırasında kolon kesildiği iddiaları da yer alıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirtti ve “Mal sahiplerinden ikisi ile apartmanın altındaki dükkan sahiplerinden ikisi gözaltına alındı” dedi.

İtfaiye ve Polis Ekipleri Olay Yerinde

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, enkaz altında kalanların kurtarılmasına yönelik arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve artık kontrollü enkaz kaldırma işlemlerine geçildiğini belirtti. Olayla ilgili detayların aydınlatılması için ise çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti Heyeti İmralı’dan döndü

DEM Parti’nin İmralı heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere gittiği İmralı Cezaevi’nden döndü.

Kanal İstanbul’un ‘Kıymet’li müteahhidi ihale rekoru kırıyor

AKP Konya il yöneticisi Yusuf Ziya Kıymet’in ağabeyinin şirketi ihaleleri tek tek alıyor. Kanal İstanbul güzergahında 2 ihale alan şirket, sonrasında 5 sözleşmeye imza attı.

Hulk Hogan hayatını kaybetti

Amerikan güreşi yıldızı ve oyuncu Hulk Hogan yaşamını yitirdi.

Yunan adasında İsrail protestosu: Gemi geri döndü

Yunanistan’ın Syros adasında “Soykırımı Durdurun” yazılı pankartla karşılanan İsrailli turistler, Gazze’deki savaş protestosu nedeniyle Yunan adasından geri çevrildi.

Real Madrid’de 10 numaralı forma sahibini buldu

Real Madrid’de Luka Modric’ten boşalan 10 numaralı formayı Kylian Mbappe’nin giyeceği belirtildi. 10 numaralı forma için milli oyuncumuz Arda Güler’in de ismi geçiyordu.

Çamlıhemşin’de kar kütlesi altında kalan kadın hayatını kaybetti

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde fotoğraf çekerken üzerine kar düşen Esra Altay Sır hayatını kaybetti.