Memur ve emekli zammı için son viraj! En düşük emekli maaşına zam ne olur?

Emekli ve Memurların Yeni Dönem Zamlı Maaşları Heyecanla Bekleniyor

Milliyet.com.tr/ÖZEL Emekli ve memurlar yeni dönem zamlı maaşlarını heyecanla beklemeye başladı. TÜİK’in Perşembe günü saat 10.00’da açıklayacağı haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte maaşlara yapılacak 6 aylık zam farkları ortaya çıkacak.

Özellikle en düşük emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş, maaşlarına yapılacak iyileştirmeyi büyük bir merakla bekliyor. Ocak ayında 12 bin 500 TL olan taban aylık, 14 bin 469 TL seviyesine yükseltilmişti. Bu rakamın altında olan emeklilerin maaşları Hazine tarafından 14 bin 469 TL’ye tamamlanıyor.

6 Aylık Enflasyonda Beklentiler Neler?

Emekli olanlar, Hazine desteğinin devam etmesini bekliyor. Peki memur ve emekliye zam oranı ne olacak? Kök maaşlara düzenleme gelecek mi? En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Tüm bu soruları cevaplayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “16,5 milyon emekliyi ve 5,3 milyon memuru ilgilendiren zam farkları, haziran ayı enflasyon verileriyle netlik kazanacak” dedi.

Muhtemelen haziran ayı enflasyonuyla birlikte yılın altı aylık enflasyon verisinin %16,94 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 6 aylık enflasyonun %17 ile %18 arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu süreçte SSK ve Bağkur emeklilerine %17, memurlara ise toplu sözleşmeye istinaden %15,89 oranında zam yapılması öngörülüyor.

Kök Aylığı 12 Bin 366 TL’nin Altında Olanlar Dikkat! Düzenleme Gelecek Mi?

Düşük kök aylığına sahip 2,3 milyon emeklinin, en düşük emekli maaşı 14.469 TL olmaya devam edecek. Meclis’te bulunan torba yasanın Temmuz sonuna kadar görüşülmesi bekleniyor. Bu durum, en düşük emekli maaşında iyileştirme olacağını gösteriyor.

En Düşük Emekli Maaşına Zam Ne Olacak?

En düşük emekli maaşı olan 14.469 TL’ye, açıklanacak enflasyon oranında bir iyileştirme yapılması bekleniyor. Taban aylığın 16.928 TL seviyelerine yükseltilmesi muhtemel. Dar gelirli emekliler için ek ödemelerin geleceği ise belirsiz.

Related Posts

Ömer Fethi Gürer: 15 yılda 750 bin çiftçi sosyal güvenlik kapsamından çıktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15 yılda 750 bin çiftçinin sosyal güvenlik kapsamından çıktığını söyledi. Gürer, “Üreticilerden sosyal güvenlik kurumuna prim ödeyemeyen ve hâlâ kırsalda yaşamını sürdürenlerin sigorta primlerinin devlet destekli olarak yatırılması gerektiğini” söyledi.

Bugün son gün! Ödemeyene haciz gelecek

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor! Araç sahiplerinin bu tarihe kadar ödemelerini yapmamaları halinde, aylık yüzde 4,5 gecikme faizi uygulanacak ve borçlular için e-haciz işlemi başlatılabilecek. Ayrıca, araç muayenesi için vergi borcunun tamamen ödenmiş olması şart. Peki MTV ödemesi nereden yapılıyor? Ödemeyene ne kadar faiz gelir? İşte detaylar…

Sektörün dev isminden dikkat çeken tahmin: Ons altın 4 bin doları görebilir

Fidelity International, ABD’de faizlerin düşeceği ve doların zayıflayacağı beklentisiyle altın fiyatının 2026 sonunda ons başına 4.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Jeopolitik riskler ve merkez bankası alımları da bu yükselişi destekleyebilir.

Çiftçilerin Mali Engelleri Artıyor

Ziraat Odası Başkanı Doğan, çiftçilerin bürokratik ve mali engellerle karşılaştığını belirtti.

İndirimli Mağaza Açılışı İzdihama Sebep Oldu

Tekirdağ Süleymanpaşa’da açılan indirimli mağaza, uzun kuyruklar ve izdihama yol açtı.

Trabzon’da Arap Turistlerin Balık İlgi

Yaz sıcağında Trabzon’daki balık tezgahları, Arap turistlerin büyük balıklara ilgisiyle dolu.