Murat Yetkin: Öcalan ziyaretleri bitti, sindirme aşaması başladı, fırtına yaklaşıyor

Gazeteci Murat Yetkin: Öcalan Ziyaretleri Bitti, Yaklaşan Fırtına

Gazeteci Murat Yetkin, son günlerde yaşanan gelişmeler ve dün AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in İmralı sürecine ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Yetkin, Öcalan ziyaretlerinin sona erdiğini ve sindirme aşamasının başladığını belirterek, “fırtına yaklaşıyor” dedi.

Ömer Çelik’in DEM-Öcalan ziyaretlerinin sona erdiğini açıklamasının muhalif seslere yargı süreçlerindeki artışla birlikte gerilime işaret ettiğini vurgulayan Yetkin, “Sindirme aşaması derken yargı süreçlerinde yaşanan gelişmeleri kastediyorum” ifadelerini kullandı. Yaklaşan fırtına öncesi “iç cephe”de aykırı seslerin bastırılmaya çalışıldığını belirten gazeteci, muhalif seslere yönelik baskıların arttığını ifade etti.

Yetkin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in fırtınanın habercisi olduğunu belirterek, “Öcalan’ın tasfiye edilmesiyle ilgili çağrının yapılacağı” açıklamalarının Bahçeli’nin Öcalan Açılımı’na son verdiği anlamına geldiğini söyledi. Öcalan’a iletilecek mesajın DEM ile iletildiğini ve yeni bir perdenin kısa süreceğini belirten Yetkin, Öcalan’ın vereceği cevabın beklendiğini ifade etti.

“Fırtına, genel olarak Kürt işleri özel olarak PKK sorununda radikal adımların atılacağı” değerlendirmesinde bulunan Yetkin, muhalif seslere karşı yapılan baskıların gazetecilere açılan soruşturmalarla arttığını vurguladı.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Yangın 24 saatte 20 kat büyüdü

ABD’nin Arizona eyaletindeki Büyük Kanyon Milli Parkı’nda yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Kuvvetli rüzgar ve aşırı sıcakların etkisiyle büyüyen yangın, 24 saat içinde 20 bin dönüm alana yayıldı. Yetkililer, yangını kontrol altına almak …

Ekrem İmamoğlu’nu çileden çıkaran karar: ‘Delil yok, suç yok’

23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Karara sert tepki gösteren İmamoğlu, “Sadece avukatlık görevini yapan Pehlivan hakkında dosyada yeni bir gelişme yok, delil yok, suç yok…” ifadelerini kullandı.

Bakan soykırım mesajında kendi fotoğrafını paylaşınca sosyal medya karıştı

Bakan Göktaş’ın, Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili yaptığı paylaşımda, kendisinin Soykırımı Anıtı’nda çekilmiş bir fotoğrafını kullanması tepki çekti.

Erdoğan’ın başdanışmanı ve Bakan Ersoy gerilimine eski AKP’li vekil de karıştı: ‘İş daha da çığırından çıkmadan…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kültür Yolu Festivali nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert sözlerle eleştirdi. Saral’ın paylaşımına, AKP 27. Dönem Milletvekili Selim Gültekin tepki gösterirken, ilerleyen saatlerde Saral’a destek niteliğinde bir açıklama da Metin Külünk’ten geldi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.