Naz Teknik OSGB, yapay zeka destekli görüntü işleme ile iş güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor

Yapay Zeka Destekli İş Güvenliği Teknolojileri İle Çalışma Hayatında Devrim

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre, sadece nisan ayında 152 işçi hayatını kaybetti. Son on üç yılda 2 bin 728 genç işçi yaşamını yitirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kayıplar yaşandı. 2025’te yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş kazaları ve işçi kayıplarını önlemeye yardımcı oluyor. Türkiye’de sıfır iş kazası hedefiyle çalışan Naz Teknik Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB), yapay zeka destekli görüntü işleme sistemiyle iş güvenliğinde çığır açıyor.

Yapay Zeka Destekli Güvenlik Sistemiyle İşyerlerinde Devrim

2028’de devreye alınması planlanan sistem, fabrika ve sanayi tesislerinde saha güvenliğini anlık olarak analiz eden, riskleri tespit eden ve aksiyon alınmasını sağlayan akıllı bir modül sunuyor.

“Kameralara Özgü Protokollerle Sistem Tehdit Seviyesine Göre Güvenliği Bilgilendiriyor”

Naz Teknik OSGB’nin CEO’su Alptekin Balaban, sektörde bir dönüşüm başlatacak olan yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojileri hakkında şunları açıkladı: “İş sağlığı ve güvenliği sektörü, yıllardır manuel takip ve kontrol sistemleriyle ilerliyordu. Ancak bu yöntemlerin getirdiği en büyük handikap, sahada eksikliklerin tespitinde yaşanan zorluklardı. İşte tam da bu noktada devreye giren yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojimizle sektörde bir dönüşümün kapısını aralıyoruz.”

Yapay Zeka Destekli Dinamik Risk Değerlendirmesi İle İşyerlerinde Güvenlik Artıyor

Alptekin Balaban, geleceğin yapay zeka destekli görüntü işleme sistemlerinde daha yenilikçi bir vizyon olduğunu belirterek, “Saha içinde gezen yapay zeka destekli mini dronelar, ortamı analiz ederek tehlike tespiti yapacak ve verileri doğrudan yapay zekaya iletiyor. Sistem, görüntüdeki tehdidi analiz ederek gerekli aksiyonları otomatik olarak başlatabiliyor. Bu aksiyonlar arasında iş güvenliği uzmanına uyarı göndermekten, 112’yi aramaya kadar birçok seçenek yer alıyor” dedi.

Naz Teknik OSGB’nin yeni teknolojisi, anlık müdahalelerle sınırlı kalmayıp dinamik bir risk değerlendirme süreci sunuyor. Görüntü işleme teknolojisi, işyerinde oluşan riskleri CRM sistemiyle entegre bir şekilde analiz ederek otomatik görev atamaları oluşturuyor. Tehlike algılandığında ilgili uzmana otomatik bir görev iletiliyor.

“İş Güvenliği Uzmanları Teknolojik Olarak Desteklenmeli”

Naz Teknik OSGB CEO’su Alptekin Balaban, “İş güvenliği uzmanı, sadece sahada değil, teknolojik anlamda da desteklenmelidir. En büyük hedefimiz her iş güvenliği uzmanına dijital bir asistan kazandırmak. Dijitalleşme adımlarımızla her saha verisini anlamlı aksiyonlara dönüştürüyoruz” dedi.

Related Posts

CIA’in gizli Ay dosyası gündemde: ‘Ay’da uzaylı üssü gördüm’

CIA’in 25 yıl önce hazırladığı gizli bir dosya, Ay’da yaşam iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Ay’ın karanlık yüzünde uzaylıların yaşadığı dev yapılar olduğu iddia ediliyor.

Trabzon’da 2,5 kilometrelik rafting parkuru açıldı

Trabzon’da ilk rafting parkuru açıldı. Vali Aziz Yıldırım, parkurun 10 kilometreye çıkartılacağı müjdesini açıkladı. Yıldırım, “Şehrimizde rafting yapılabiliyor olması turizm açısından oldukça önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

OpenAI, eski Apple tasarımcısının yapay zeka şirketini satın alıyor

OpenAI, eski Apple tasarımcısı Jony Ive’ın io adını verdiği yapay zeka şirketini satın alıyor.

YouTube sahte fragmanlara karşı harekete geçiyor!

Yapay zeka formatında videoların artmaya başladığı günümüzde, Youtube hem bu videolara hem de sahne görüntülerle film fragmanı hazırlayan kanallara dur demeye hazırlanıyor.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.