Özel’in sokağa çıkma çağrısına MHP’den tepki: Özgür Özel, darbecilerin papağanlığına soyunmuştur

Özgür Özel’in Asgari Ücret Açıklamasına MHP’den Tepki

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklanan asgari ücrete ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık sokağa çıkmanın ve hakkını almanın zamanıdır. Bir milyon kişi meydana iner rejim değişir. Ben meydana inip rejim değiştirelim demiyorum. Biz meydana inelim rejim zaten değişecek. Bir milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Hedef belli: bütün bir muhalefet. Erdoğan, dün gece milyonlarca AK Partili, MHP’li asgari ücretli seçmenini satmıştır.”

MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Özel’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Büyükataman, Özel hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet değerlerinden tam anlamıyla kopmuş olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir TV programında ‘Biz bir milyon kişi meydana inelim rejim değişir’ ‘artık sokağa çıkmanın zamanıdır’ gibi ifadeler kullanarak demokrasiden umudunu kestiğini ve iktidarı antidemokratik uygulamalarda aradığını bir kez daha itiraf etmiştir. Özgür Özel’in kullandığı bu ifadeler Cumhur İttifakı’nın ve millet iradesinin karşısında hezimete uğrayan yabancı başkentlerin ağzıdır.”

Büyükataman ayrıca, Özel’in Türkiye’yi demokrasi dışı uygulamaların karanlığına mahkum etmeyi planlayan emperyalizmin sözcülüğünü üstlendiğini belirtti. Özgür Özel’in milletin iradesine ipotek koymak isteyen darbecilerin papağanlığına soyunduğunu savundu.

CHP lideri Özel’e yönelik tepkisini sürdüren Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin sokak tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurguladı. Özgür Özel’in CHP’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Büyükataman, partinin Cumhuriyetimiz ile kavgalı olduğunu savundu.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

CHP Elazığ, İsrail’in saldırılarını protesto edecek

İsrail’in İran’a yönelik saldırısına tepki gösteren CHP Elazığ İl Başkanlığı, Milletvekili Gürsel Erol öncülüğünde yürüyüş düzenliyor. CHP, tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

250 yıldır kayıptı… Kaptan Cook’un gemisi bulundu

Avustralya’ya ilk ayak basan İngiliz gemisi olarak tarihe geçen Kaptan Cook’un gemisi HMS Endeavour, 250 yıl sonra ABD’nin Rhode Island eyaletindeki Newport Limanı’nda tespit edildi.

ABD’li Senatör Sanders: ABD, Netanyahu’nun yasa dışı savaşına sürüklenmemeli

ABD’li Senatör Bernie Sanders, X hesabından yaptığı açıklamada Donald Trump yönetimine seslendi. “Netanyahu, İran’a saldırarak bu savaşı başlattı.” ifadesini kullanan savaş karşıtı senatör, “ABD, Netanyahu’nun başka bir yasa dışı savaşına askeri veya …

Irak Dışişleri Bakanı’ndan Hürmüz Boğazı ile ilgili önemli açıklama: Kapanırsa kriz çıkar

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İsrail-İran savaşından dolayı Hürmüz Boğazı’nın kapanmasının, küresel enerji piyasasında büyük kriz yaratabileceği ve dünya ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler doğurabileceği uyarısında bulundu.

MHP’li Feti Yıldız, İmamoğlu duruşmasından rahatsız: ‘Maşallah, zılgıtlarla, alkışlarla…’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Akın Gürlek’ davasına ilişkin hakim karşısına çıktığı duruşmada; İmamoğlu’na yönelik destek sloganlarına ve alkışlarına tepki gösterdi.

İran’dan İsrail’e atılan füze, ABD Büyükelçiliğine ait bir binada hasara neden oldu

İran’dan İsrail’e atılan füze, ABD Büyükelçiliğine ait bir binada hasara neden oldu