Sahiplendiği köpekleri evde parçalayıp öldüren doktor tutuklandı

Ankara’da Köpekleri İşkence Edip Öldüren Doktor Tutuklandı

Ankara’nın Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi’nde Doktor Muhammet Mustafa Duman, 3 farklı kişiden sahiplendiği köpeklerle ilgili tartışma yarattı.

Köpeklerin kaybolmasıyla endişelenen hayvanseverler, Duman’ın evine giderek durumu kontrol etti. Ancak köpekleri bulamayan hayvanseverler, Doktor Duman’ı köpeklerine işkence yaparak öldürmekle suçladı ve polise başvurdu.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli, Ankara Batı Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Duman, evcil hayvanları kasten öldürme suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Sahiplendiği yavru köpekleri işkence ederek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

“TESPİT ETTİĞİMİZ 14 TANE SAHİPLENMESİ VAR”

Ankara Baro Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Tuğba Gürsoy, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, şüphelinin telefonunda bulunan kedi ve köpek videolarının korkunç olduğunu belirterek, “Şüphelinin telefonunda birçok ölü kedi ve köpek videosu bulundu. Bunlar arasında 5 günlük yavru köpeklerin kanlar içinde yer aldığı videolar da yer alıyor” dedi.

Gürsoy, şüphelinin hayvanları eve getirdikten sonra çeşitli malzemelerle temizlik yaptığını ve delilleri karartmaya çalıştığını belirtti. Güvenlik kameraları, köpeklerin eve getirildiği ve poşetlerle çıkarıldığı anları kaydetti. Gürsoy, tutuklamanın önemli bir adım olduğunu ancak yeterli olmadığını vurgulayarak, “Bu tür eylemler hayvanlardan başlar ve insanlara yönelir. Şüphelinin evinde kan lekeleri tespit edildi ve birçok hayvan poşetlenmiş olarak bulundu” dedi.

Related Posts

Su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi: Bidonlarla sokağa çıktılar

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerinde günlerdir süren su kesintileri nedeniyle bazı vatandaşlar ellerinde bidonlarla sokağa çıktı.

Şizofreniyle savaşta umut olabilecek hayvan belirlendi

Fransız bilim insanları, lama antikorları sayesinde şizofreni belirtilerini hafifletmeyi başardı. Bu keşif, beyin bariyerini aşarak zihinsel bozuklukların tedavisinde çığır açabilir.

Trump: Gazze’deki çocuklar çok aç görünüyor

Gazze’de çocukların bir an önce yemeğe ve güvenliğe erişmeleri gerektiğini söyleyen Trump, “Ben olmasaydım, şu anda dünyada 6 büyük savaş olurdu” dedi.

Son Dakika… DEM Parti Heyeti İmralı’dan döndü

DEM Parti’nin İmralı heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere gittiği İmralı Cezaevi’nden döndü.

Kanal İstanbul’un ‘Kıymet’li müteahhidi ihale rekoru kırıyor

AKP Konya il yöneticisi Yusuf Ziya Kıymet’in ağabeyinin şirketi ihaleleri tek tek alıyor. Kanal İstanbul güzergahında 2 ihale alan şirket, sonrasında 5 sözleşmeye imza attı.

Hulk Hogan hayatını kaybetti

Amerikan güreşi yıldızı ve oyuncu Hulk Hogan yaşamını yitirdi.