Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz Aylarında Serinlemek İçin Buzlu İçeceklerden Kaçının!

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte serinlemek için çoğumuzun tercihi buzlu içecekler olabiliyor. Ancak, aslında bu tercih vücudumuza beklenmedik zararlar verebilir. Sıcak bir yaz gününde buz gibi içeceklerin serinletici etkisi kısa süreli olabilir, ancak uzun vadede vücudu daha fazla ısıtabilir.

Buzlu İçeceklerin Zararları

Buzlu içeceklerin içilmesi sonrasında vücut, iç sıcaklığını dengelemek için metabolik faaliyetleri hızlandırır. Bu durum da vücut sıcaklığının artmasına ve daha fazla terlemeye yol açabilir. Ayrıca, aşırı soğuk içeceklerin tüketilmesi sinüs ağrılarına, baş dönmesine ve hatta boğaz tahrişine neden olabilir. Bazı durumlarda ise kalp ritim bozukluklarına bile sebep olabilir.

Sıcak Çayı Tercih Edin

Spor yaparken veya güneş altında vakit geçirirken buzlu içecekler yerine sıcak çay içmek tercih edilebilir. Çünkü sıcak bir içecek, vücudun termoregülasyon mekanizmasını harekete geçirir ve terlemeyi sağlayarak doğal bir soğutma mekanizması başlatır. Yeşil çay, nane çayı veya bitki çayları gibi içecekler ferahlatıcı ve sağlıklı bir alternatif olabilir.

Su Tüketimini İhmal Etmeyin

Sıcak havalarda su tüketimi oldukça önemlidir. Günlük olarak en az 2-3 litre su içmek vücudunuzun ihtiyacını karşılar. Bunun yanında, suyun yanı sıra bitki çayları, meyve suları veya elektrolit içeren içecekler de tercih edilebilir. Ancak, şekerli ve gazlı içeceklerden kaçınmak daha faydalı olacaktır.

Related Posts

Yemeden önce dikkat: Renkli dondurmaların görünmeyen tehlikesi

Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hazır dondurmalarda kullanılan katkı maddelerinin çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite ve davranış problemlerini tetikleyebileceği konusunda uyardı.

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Gençlik masalları ve gerçekler: Hangisi sizi yaşlandırıyor?

Uzun yaşamın sırrı genlerde mi saklı, alışkanlıklarda mı? Kolajen, detoks, antioksidanlar Bilim ne diyor, pazarlama ne satıyor? Geroprotektif moleküllerden genetik testlere, anti-aging kürlerinden biyolojik yaş hesaplarına kadar tüm gençlik vaatlerini bilimsel süzgeçten geçirdik.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

İnsanlar için ölümcül risk oluşturuyor: Kedi sahipleri dikkat!

Bavyera’da kaydedilen ilk ölüm, kedi sahipleri için alarm veriyor: Avrupa sivri faresinin doğal rezervuar olduğu Borna Hastalığı Virüsü 1’in (BoDV-1) yol açtığı beyin iltihabı, evcil dostlarımızın avlanma içgüdüsüyle enfekte kemirgenleri taşırken sahibine ölümcül bir tehdit oluşturuyor.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.