Sınırda hareketlilik! Lübnan Cumhurbaşkanından orduya Suriye talimatı! Vurun emri

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn; Suriye ile Yaşanan Atışlar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye ile Lübnan arasında dün akşam başlayan karşılıklı atışlara işaret etti. Avn, “Doğu ve kuzeydoğu sınırında yaşananların devam etmesinin imkanı yok, bunun sürmesini de kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Bu çerçevede, orduya atışlara karşılık verilmesi talimatını verdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanlığı Medya Ofisi’ne dayandırdığı habere göre, Hizbullah mensuplarının Suriye ordusundan 3 askeri pusuya düşürerek Lübnan’a kaçırdığı belirtilmişti. Haberde, Suriyeli askerlerin Lübnan’a götürüldüğü ve infaz edildiği bilgisi verilmişti.

Hizbullah ise yaşanan olaylarla ilgisi olmadığını belirterek, Suriye-Lübnan sınırındaki gelişmeleri reddetti. Söz konusu olaylarla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Related Posts

Hizbullah Aşura’da meydan okudu: ‘Silah bırakmayacağız’ vurgusu

Hizbullah destekçilerinin, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenledikleri Aşura anmasında “silah bırakmama” mesajı ön plana çıktı. Göstericiler İran lideri Ali Hamaney ile İsrail saldırısında ölen eski Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın fotoğraflarını taşıdı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli katledildi

İsrail güçlerinin, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail Batı Şeria’da baskın ve gözaltı operasyonları yaptı: Yaralılar var

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde şafak vakti düzenlediği baskınlarda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaralandı ve gözaltına alındı.

ABD’de sel felaket: En az 13 ölü, kamp yapan 20 çocuktan haber alınamıyor

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Çeşme’deki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.