Ekonomi Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Son dakika: Borsada manipülasyon soruşturmasında karar verildi!

Borsa İstanbul'da (BİST) son dönemlerde yaşanan olağanüstü fiyat hareketliliği, borsada meydana gelen sebepsiz sert düşüşlerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 2'si aynı gün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bugün adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 3 kişiye ise adli kontrol kararı verildi.

Borsada Manipülasyon Soruşturmasında 17 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Borsa İstanbul (BİST) pay piyasasında son dönemlerde olağanüstü fiyat hareketliliği yaşandığı belirlendi. Bu hareketliliğin, sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler ve BİST piyasasında ani düşüşlere neden olduğu tespit edildi.

Oluşan hareketliliğin makul bir ekonomik ya da finansal gerekçe ile açıklanamayan nitelikte olduğu vurgulandı. Bu tür eylemlerin borsa piyasalarının güvenini, açıklığını ve istikrarını bozabileceği belirtildi. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, manipülatif eylemlerde bulunduğu belirlenen 17 şüpheli gözaltına alındı.

12 Şüpheli Tutuklandı

Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si aynı gün adliyeye sevk edilerek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri süren 15 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 12’si tutuklanırken, 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.