Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Kongreye, eski TBMM Lideri Bülent Arınç, Kurucu Genel Lider Recai Kutan, eski Genel Lider Mustafa Kamalak, eski Diyanet İşleri Lideri Lütfü Doğan ve çok sayıda partilinin yanı sıra; Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Yine Refah Partisi’nden temsilciler katıldı.
Temel Karamollaoğlu kongre konuşmasına başlarken, Adnan Yücel’in ‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’ şiirini okudu.
“Yapacak çok işimiz var”
Saadet Partisi önderi Temel Karamollaoğlu, “Yapacak çok işimiz, atacak çok adımımız var. Biz hasretle bekleyen insanlarımızın var olduğunu biliyoruz.” dedi.
“Temel hak ve özgürlükler, ne vakitten beridir referandum konusu yapılıyor”
SP Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, referandum tartışmalarına tenkitte bulunarak, “” dedi.
“85 milyonun kazanacağı bir devri başlatıyoruz”
6’lı masaya ait kıymetlendirme yapan Karamollaoğlu, ülkenin her bir ferdinin ortak sorunlarına tahlil üretmek ismine ortak sorumlulukları kuşanarak bir yola çıktıklarını belirterek, “Sadece 6 genel lider yok. 85 milyon insanımız daima birlikte bu masada oturmaktadır. Taban ücretlilerimiz, çiftçimiz, esnafımız, memurlarımız, personeller, emeklilerimiz, açlık ve yoksulluk sonunun altında bir yaşama mahkum edilen milyonlarca insanımızla birlikte oturduk biz bu masaya. Bu masa, kaybedilecek seçimin akabinde yaşanacak bir 5 yılın daha ülkemize ve insanımıza neye mal olacağını çok güzel bilenlerin kurduğu bir masadır. Birileri, algı fabrikalarında daima olarak yeni düşmanlar, hainler, teröristler icat edip, toplumu birbirine kırdırmak istiyor. Fakat kaybeden daima Türkiye oluyor, kazananlar ise ebediyen bir avuç zadegan. Bilinsin ki bu periyot kapanmıştır artık. 85 milyonun kazanacağı bir devri başlatıyoruz.“ diye konuştu.
Temel Karamollaoğlu, 6’lı masanın 13’üncü Cumhurbaşkanı’nı belirleyeceğini ve parlamento aritmetiğinde çoğunluğu elde edeceğini söyledi.
“Çarpık zihniyeti değiştirmek için gayret ediyoruz”
Karamollaoğlu, “Bu seçimlerde yalnızca cumhurbaşkanı, yalnızca milletvekili seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla, Türkiye’nin yolunu ve istikametini belirleyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla Türkiye’nin geleceğine karar vereceğiz. Bizler Ahmet’in yerine Mehmet’i seçmenin kederinde değiliz. Zira biz şahıslarla değil, zihniyetlerle uğraş ediyoruz. Bizim sıkıntımız bağcıyı dövmek değil, üzümleri adil bir biçimde paylaştırmaktır. Bugünkü zihniyet çarpıktır, bugünkü tertip bozuktur. Biz bu bozuk sistemi, bu çarpık zihniyeti değiştirmek için çaba ediyoruz.“ dedi.