Trump işçileri gerekçe gösterdi, fiyatlar aratabilir dedi

Trump Otomobil Tarifelerini İmzaladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği imza töreninde otomobil tarifeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Otomotiv sektöründeki işçileri korumak amacıyla ithal otomobillere yüzde 25 gümrük vergisi getirdiğini vurgulayan Trump, bu adımın Amerikan üretimine yapılan yatırımları artırdığını belirtti.

Üretilmeyen otomobiller için tarife uygulanması gerektiğini dile getiren Trump, “Bu adımı herhangi bir başkan atabilirdi. Ben Çin ile yaptım ve sonuçlarını gördük. Bu sayede otomobiller Amerika’ya gelmezken Avrupa ve diğer ülkelere gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Çin ile yapılan anlaşmalara değinen Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e duyduğu saygıyı belirtirken, her iki ülkenin çıkarlarına uygun bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Trump, “Otomobil işçilerini korumak adına tüm yabancı otomobillere yüzde 25 gümrük vergisi getirmenin yanı sıra, bu tarifeyi ilerleyen dönemde artırma olasılığımız da var. Vergiyi yükseltmek, Amerika’da fabrika yatırımı yapma ihtimalini artırır.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Türkiye’nin köklü tersanesi icradan satışa çıktı

Temeli 1971’de atılan, 2016’da girdiği mali darboğazı aşamayarak iflası istenen yarım asırlık Çiçek Tersanesi, icradan satışa çıktı. Tuzla’daki tersanede Atatürk’ün tarihe geçen ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği anın tanığı Kartal İstimbotu da restore edilmişti.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Alkole yarın zam geliyor: En ucuz bira 70 TL olacak

Haziran enflasyonunun açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da otomatik olarak güncellenen ÖTV, alkollü içecek fiyatlarını sert şekilde etkiledi. Tekel bayilerinden gelen son bilgiye göre, zamlı tarifeyle en ucuz bira 70 TL, rakı fiyatları ise daha yüksek seviyelere ulaştı. Zamlı fiyatlar 6 Temmuz’da yürürlüğe giriyor.

Emekliye 2 kuruşluk dev zammın (!) maliyeti belli oldu! Bu kadar zahmet vermeseydik

Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 17 bin lira olacağı beklentisi oluşmuştu. Piyasa tahminleri 16 bin 800 lira civarındayken, küsuratın tamamlanarak 17 bin liraya çıkarılacağı konuşuluyordu. AKP kulislerinde bazı yöneticiler, gazetecilere en …

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

Tarım Bakanlığı açıkladı: Dana ve kuzu eti diye satılan üründe kanatlı et tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayımladığı listede çok sayıda firmanın et ürünlerine sakatat, tek tırnaklı hayvan eti ve kanatlı et karıştırdığı ortaya çıktı. Yayınlanan listede Niğde’deki iki firmanın ise dana ve kuzu eti diye satılan ürünlerinde kanatlı et tespit edildiği açıklandı.