Uzmanından kritik uyarı! 3 fay hattının kesiştiği ilimizde büyük deprem tehdidi

Türkiye, son aylarda peş peşe meydana gelen depremlerle sarsılırken uzmanlar yeni bir risk noktasına dikkat çekti. Silivri’de 6,2, Muğla’da 5,8 ve son olarak Balıkesir’de 6,1 büyüklüğünde yaşanan depremler, hem can hem de mal kaybına yol açtı. Bu üç depremde iki kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 500 kişi yaralandı.

MANİSA 3’LÜ DEPREM KUŞAĞININ KESİŞİM NOKTASINDA

Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Türkiye’nin aktif deprem kuşaklarında kritik bir konuma sahip olan Manisa için uyarılarını yineledi. Bektaş, kentin üç büyük fay hattının etkisi altında bulunduğunu ve bu durumun olası büyük depremler açısından ciddi risk taşıdığını vurguladı.

BÖLGEDEKİ 3 KRİTİK FAY HATTI

Osman Bektaş, Manisa’nın deprem riskini artıran hatları şöyle sıraladı:

Simav Fayı: 1969’da 6,7 büyüklüğündeki Alaşehir depremine neden oldu.

Gelenbe Fayı: 2025 yılında 6,1 büyüklüğünde depremle yeniden hareketlendi.

İzmir Fayı: Bölgenin diğer önemli ve aktif deprem hattı.

DEFORMASYONLAR TETİKLEYİCİ OLABİLİR

Bektaş, 1969 ile 2025 yılları arasında Uşak Fay Bloğu’nda meydana gelen 6 orta ve büyük ölçekli depremin, bölgedeki deformasyonları artırdığını belirtti. Bu hareketlerin, söz konusu üç fay hattını aynı anda harekete geçirebilecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonu

Kırıkkale’de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda iki şüpheli tutuklandı.

Manchester United, Arsenal karşısında galibiyet peşinde: Premier Lig’de dev maç

Premier Lig’de haftanın en dikkat çeken karşılaşmalarından biri, Manchester United ile Arsenal arasında oynanacak. İki ezeli rakibin karşı karşıya geleceği dev mücadelede iki takımda sezona iyi bir başlangıç yapmak ve galibiyet için sahada olacak. Futbolseverler, Old Trafford’da sahne alacak bu dev kapışmayı büyük bir heyecanla bekliyor. Peki, Manchester United-Arsenal maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Fatih Erbakan’dan iktidara ‘Gazze’ eleştirisi: Bir kuru ekmekle bir damla suyu bile oraya ulaştırmaktan aciz haldesiniz!

Fatih Erbakan’dan iktidara ‘Gazze’ eleştirisi: Bir kuru ekmekle bir damla suyu bile oraya ulaştırmaktan aciz haldesiniz!

Yola çıkacak olanlar dikkat: Karayollarında durum belli oldu

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, TAG Otoyolu’nun Adana Doğu-Misis kavşakları 3-7. kilometrelerindeki üstyapı bakım-onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım, Osmaniye-Adana istikametinden iki yönlü ve kontrollü devam ediyor. Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Bakan Kacır Artvin’de Yatırım Müjdesi Verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Artvin İmam Hatip Lisesi’nin 50. yıl etkinliğine katıldı ve yaptığı açıklamada, Artvin için 500 milyon liralık finansman sağlandığını duyurdu. Ayrıca, yerel kalkınma projelerine destek ve teşvikler de müjdelendi.

Enerjisa’dan Sürdürülebilirlik Raporu

Enerjisa, TSRS uyumlu sürdürülebilirlik raporunu paylaştı, iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerini vurguladı.