Valizler kapıda, uygulamalar telefonda

Yurtdışı Seyahatiniz İçin Ekonomik ve Konforlu Uygulamalar

Yurtdışına yeni bir seyahat planlıyorsunuz ama uçak bileti fiyatları ateş pahası. Keza konaklama ücretleri de… Yabancı bir ülkeye adım attığınızda her defasında SIM kart aramaktan da bıktınız… Artık tüm endişelerinizi bir kenara bırakıp seyahatinizin tadını çıkarma vakti. Akıllı telefonunuza indireceğiniz birkaç uygulamayla daha ekonomik, konforlu ve keyifli bir seyahat artık mümkün. Tatil planı yapmadan önce listemizi gözden geçirin.

Ucuz Bilet Hayal Değil

Skyscanner: Uçuşları farklı havayolları ve sitelerden karşılaştırarak en uygun fiyatı buluyor. Esnek tarih özelliği ayın hangi günü uçmanın daha ucuz olduğunu gösteriyor, ‘Her Yere’ seçeneğinde uygun bütçeli destinasyonlar var.

Hopper: Uçak bileti fiyatlarını analiz ediyor. ‘Bekle’ veya ‘şimdi al’ gibi tavsiyeler veriyor.

Kiwi: Ucuz uçak bileti buluyor, alternatif rotalar ve aktarmalı uçuş alternatifleri sunuyor. Bu sayede daha ekonomik seçenekler önünüze çıkıyor.

Kaybolmak Tarih Oldu

Trainline: Hızlı trenlerden yerel hatlara kadar seçenekleri karşılaştırıp önünüze seriyor.

FlixBus: Düşük bütçeli yolculuklar için geniş bir rota ağı sunan uygulama sayesinde otobüsünüzün kalkış ve varış saatlerini canlı olarak takip edebilirsiniz.

Omio: Avrupa’da tren, otobüs ve uçak seçeneklerini bir araya getirip kolay rezervasyon yapmanızı sağlıyor. Döviz çeviricisi ve farklı dil seçenekleriyle de kullanıcı dostu.

Sevdiklerinizi Habersiz Bırakmayın

Airalo: Fiziksel bir karta ihtiyaç duymadan cihazınıza dijital olarak yüklenen e-SIM ile yerel internet paketlerini kolayca edinmenizi sağlıyor.

Nomad: Küresel veri paketleri sunuyor. Uygulama üzerinden paket satın alıp tarifenizi anlık olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Holafly: e-SIM teknolojisi denince akla gelen popüler seçeneklerden bir diğeri. Holafly uygun fiyatlı internet paketleri listelemenin yannda bağlantınızı birden fazla cihazla paylaşma da imkânı sunuyor.

Bütçe Dostu Konaklama

Hostelworld: Hostellerde düşük maliyetle konaklamanızı ve sosyalleşmenizi sağlıyor.

Couchsurfing: Gittiğiniz ülkelerde yaşayanların evlerinde ücretsiz kalabilir, farklı kültürleri yakından tanıyabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar kurmak ve yerel rehberlik almak için benzersiz bir seçenek.

Hotelnight: Otellerin son dakika boşalan ya da rezervasyonu iptal olan odalarını çok daha uyguna kiralamanızı sağlayan kârlı bir uygulama.

Ve Diğer ‘Hayat Kurtarıcılar’

Pack-Point: Gidilecek destinasyona, hava durumuna ve seyahat süresine göre bavul hazırlamanıza yardımcı oluyor. Unutulması kolay eşya için telefona bildirim gönderen bir hatırlatıcısı var.

Piri: Rehberler eşliğinde size gittiğiniz şehrin en önemli tarihi ve kültürel noktalarını anlatıyor.

XE Currency: Farklı para birimlerini çevirip güncel kurlara ulaşıyor. İnternet bağlantısına ihtiyaç duymuyor.

Splittr: Grup halinde seyahat ediyorsanız, Splittr tam size göre. Uygulama sayesinde herkesin ne kadar harcadığını kaydedebilir, masrafları adil bir şekilde bölüşebilirsiniz.

HappyCow: O anki konumunuza yakın vegan ve vejetaryen restoranları göstererek beslenme tipinize en uygun yemek seçeneklerini listeliyor.

Related Posts

İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor 2025? Doğum ayına göre okul kayıt tarihleri yayımlandı… MEB ilkokul 1. sınıf kayıtları nereden ve nasıl yapılır?

Okul kayıt tarihleri 2025 2026 eğitim öğretim yılı için doğum ayına göre yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığınca 2025-2026 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, adrese dayalı olarak yapılacak. İlkokul 1. sınıf kayıtları, yaz tatilinin ilerleyen dönemlerinde gerçekleşecek. Yeni eğitim öğretim takvimi netleşirken, veliler de ‘Çocuğum hangi okula başlayacak?’ sorusunun yanıtına odaklandı. Okul kayıt işlemlerini tamamlayacak olan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi üzerinden e okul kayıt sorgulama sayfasından bilgi edinebilecekler. Peki, lkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman başlıyor ve hangi yaştakiler ilkokula kayıt olabilecek? Okul kayıtları nasıl yapılır? Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kayıt tarihleri 2025

HİCRİ YILBAŞI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2025? 26 Haziran ne günü, hicri yılbaşı yarın mı başlıyor? Muharrem ayı ne zaman? İşte 2025 hicri yılbaşı ve muharrem ayı tarihi!

Hicri yılbaşı ve muharrem ayı tarihi 2025, Diyanet dini günler takvimi ile belli oldu. Müslümanların bolca ibadet ve dualarını idrak ettiği muharrem ayı, bu sene hicri yılbaşı ile başlayacak. Hicri yılın ilk günü olan muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak gerçekleşiyor. Dini kaynaklara göre muharrem ayında ibadet etmek isteyenlerin kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Bu kapsamda, hicri yılbaşı yarın mı, Muharrem ayı ne zaman? soruları gündeme geldi. Peki, 26 Haziran ne günü, kandil mi? Muharrem ayı hangi tarihte? İşte, 2025 hicri yılbaşı tarihi ve muharrem ayı ile ilgili bilgiler.

YKS’nin ikinci oturumu AYT tamamlandı

ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa’da düzenlenen YKS’nin ikinci oturumu AYT sona erdi.

20 milyon öğrenci için tatil zili

İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

2025 YÖKDİL/2 geç başvuru ne zaman? YÖKDİL ücreti ne kadar?

Yılın ikinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/2) için başvuru süreci sona erdi. Peki, 2025 YÖKDİL/2 geç başvuru ne zaman? YÖKDİL ücreti ne kadar?

OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), öğrencilerin yükseköğrenime başlama aşamasında YKS puanı üzerine bir de OBP ekleniyor. Peki, OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?