Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Yangın 24 saatte 20 kat büyüdü

ABD’nin Arizona eyaletindeki Büyük Kanyon Milli Parkı’nda yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Kuvvetli rüzgar ve aşırı sıcakların etkisiyle büyüyen yangın, 24 saat içinde 20 bin dönüm alana yayıldı. Yetkililer, yangını kontrol altına almak …

Ekrem İmamoğlu’nu çileden çıkaran karar: ‘Delil yok, suç yok’

23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Karara sert tepki gösteren İmamoğlu, “Sadece avukatlık görevini yapan Pehlivan hakkında dosyada yeni bir gelişme yok, delil yok, suç yok…” ifadelerini kullandı.

Bakan soykırım mesajında kendi fotoğrafını paylaşınca sosyal medya karıştı

Bakan Göktaş’ın, Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili yaptığı paylaşımda, kendisinin Soykırımı Anıtı’nda çekilmiş bir fotoğrafını kullanması tepki çekti.

Erdoğan’ın başdanışmanı ve Bakan Ersoy gerilimine eski AKP’li vekil de karıştı: ‘İş daha da çığırından çıkmadan…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kültür Yolu Festivali nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert sözlerle eleştirdi. Saral’ın paylaşımına, AKP 27. Dönem Milletvekili Selim Gültekin tepki gösterirken, ilerleyen saatlerde Saral’a destek niteliğinde bir açıklama da Metin Külünk’ten geldi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.