Yamanlar Dağı Yangın Davasında Sanık Sayısı 11’e Çıktı

Yamanlar Dağı’ndaki Orman Yangını Davasında Sanık Sayısı 11’e Yükseldi

İZMİR’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda çıkan ve 2 bin 196 hektar alanda etkili olan orman yangını ile ilgili dava devam ediyor. Bu süreçte sanık sayısı 11’e yükseldi ve dosyada artık tutuklu sanık bulunmuyor.

Yamanlar Dağı’ndaki TRT vericisinin alt tarafında 13 Ağustos 2024’te başlayan yangın, hızla yayılarak büyük bir alana zarar verdi. Önce söndürülen yangın, rüzgarın etkisiyle tekrar alev aldı ve kontrol altına alınması 5 gün sürdü. Bu süreçte 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda 5 şüpheli tutuklandı ve daha sonra 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklu sanıkların tahliye edilmesiyle dosyadaki sanık sayısı 11’e yükseldi.

Sanık İbrahim H.’nin duruşmadaki ifadesinde, yangının çıktığı gün kazı alanında olmadığını belirterek, “Sanık Emre Y.’nin kazı alanında patlayıcı madde kullandığını biliyorum ama gözümle görmedim” dedi. Diğer tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulundu.

Duruşma sonucunda hakim, tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti. Tutuklu sanık kalmadığı için eksikliklerin giderilmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

Related Posts

Su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi: Bidonlarla sokağa çıktılar

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerinde günlerdir süren su kesintileri nedeniyle bazı vatandaşlar ellerinde bidonlarla sokağa çıktı.

Şizofreniyle savaşta umut olabilecek hayvan belirlendi

Fransız bilim insanları, lama antikorları sayesinde şizofreni belirtilerini hafifletmeyi başardı. Bu keşif, beyin bariyerini aşarak zihinsel bozuklukların tedavisinde çığır açabilir.

Trump: Gazze’deki çocuklar çok aç görünüyor

Gazze’de çocukların bir an önce yemeğe ve güvenliğe erişmeleri gerektiğini söyleyen Trump, “Ben olmasaydım, şu anda dünyada 6 büyük savaş olurdu” dedi.

Son Dakika… DEM Parti Heyeti İmralı’dan döndü

DEM Parti’nin İmralı heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere gittiği İmralı Cezaevi’nden döndü.

Kanal İstanbul’un ‘Kıymet’li müteahhidi ihale rekoru kırıyor

AKP Konya il yöneticisi Yusuf Ziya Kıymet’in ağabeyinin şirketi ihaleleri tek tek alıyor. Kanal İstanbul güzergahında 2 ihale alan şirket, sonrasında 5 sözleşmeye imza attı.

Hulk Hogan hayatını kaybetti

Amerikan güreşi yıldızı ve oyuncu Hulk Hogan yaşamını yitirdi.