Yapıların çekmesindeki ‘korozyon’ etkisi!

Doğu Karadeniz’deki Yapılar Deprem ve Korozyon Riski Altında!

Doğu Karadeniz, son yıllarda sıkça yaşanan heyelan, kaya düşmesi, taşkın ve sel gibi doğal afetlerin yanı sıra deprem ve korozyon riskiyle karşı karşıya kalıyor. KTÜ DE-YAS bilim insanları, bölgedeki yapıların güçlendirilmesi ve korozyon sorununa dikkat çekerek, deprem açısından risk taşıyan eski yapıların tespiti konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

‘BÖLGEDE ÖNEMLİ TİTREŞİMLER HİSSEDİLİYOR!’

DE-YAS Müdürü Ahmet Can Altunışık, Türkiye’nin depremle iç içe bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, son zamanlarda Doğu Karadeniz’de artan sismik hareketlilikten endişe duyduklarını vurguladı. Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekti ve bu eski yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘KRİTİK NOKTA 2000 ÖNCESİ İNŞA EDİLEN YAPILAR!’

Ahmet Can Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından riskli olduğunu belirterek, kötü zemin üzerine inşa edilen yapıların depreme karşı daha hassas olduğunu söyledi. Bu nedenle, korozyonun yanı sıra depreme karşı da önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÖNEMLİ SIKINTILARDAN BİRİ KOROZYON!’

Korozyonun bölgedeki önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Altunışık, nemli bölgelerde bulunan binalarda demirlerin paslanmasıyla yapıların dayanıksız hale geldiğini belirtti. Betonun içerisindeki demirlerin korozyona uğraması durumunda, olası bir felaketin habercisi olabileceğini ifade etti.

‘TRABZON’DA YAPI STOĞU BELİRLENECEK!’

Trabzon’da yapı stokunun belirlenmesi ve riskli binaların tespiti için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Altunışık, bu çalışmanın doğu Karadeniz’in diğer illerine yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ortahisar ilçesinde yapı stoku belirleme çalışmalarının başlatıldığını ve bu çalışmanın bölgedeki yapıların güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Yangın 24 saatte 20 kat büyüdü

ABD’nin Arizona eyaletindeki Büyük Kanyon Milli Parkı’nda yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Kuvvetli rüzgar ve aşırı sıcakların etkisiyle büyüyen yangın, 24 saat içinde 20 bin dönüm alana yayıldı. Yetkililer, yangını kontrol altına almak …

Ekrem İmamoğlu’nu çileden çıkaran karar: ‘Delil yok, suç yok’

23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Karara sert tepki gösteren İmamoğlu, “Sadece avukatlık görevini yapan Pehlivan hakkında dosyada yeni bir gelişme yok, delil yok, suç yok…” ifadelerini kullandı.

Bakan soykırım mesajında kendi fotoğrafını paylaşınca sosyal medya karıştı

Bakan Göktaş’ın, Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili yaptığı paylaşımda, kendisinin Soykırımı Anıtı’nda çekilmiş bir fotoğrafını kullanması tepki çekti.

Erdoğan’ın başdanışmanı ve Bakan Ersoy gerilimine eski AKP’li vekil de karıştı: ‘İş daha da çığırından çıkmadan…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Kültür Yolu Festivali nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert sözlerle eleştirdi. Saral’ın paylaşımına, AKP 27. Dönem Milletvekili Selim Gültekin tepki gösterirken, ilerleyen saatlerde Saral’a destek niteliğinde bir açıklama da Metin Külünk’ten geldi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.