“Yenidoğan Çetesi” davasının ikinci duruşması yarın görülecek

Adliyede “Yenidoğan Çetesi” Davası

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, adliyenin konferans salonunda yapılacak duruşmada, sanıkların savunmalarını almaya devam edecek.

Davanın Özeti

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bin 399 sayfalık iddianamede, suç örgütünün elebaşı olarak belirtilen doktor Fırat Sarı, suç örgütünün sevk ve idaresinden sorumlu olan doktor İlker Gönen ve 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yer aldığı belirtiliyor.

İddianamede, suç örgütünün temel amacının, yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki hastaların durumlarını ağırlaştırarak SGK’den yüksek ücretler almak olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, hastaların uygun şekilde tedavi alması gereken hastanelere sevk edilmesi yerine örgüt üyelerince seçilen karlı hastanelere yatırıldığı ve maddi kazanç elde edildiği iddia ediliyor.

İddianamede, örgütün temel amacının hastaların sağlığı yerine finansal kazanç olduğu vurgulanıyor.

Yargılama ve Cezalar

Sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplamda 10 bebek ölümünden dolayı 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sanık Gıyasettin Mert Özdemir ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Ayrıca, 8’i kadın 44 sanık hakkında benzer suçlardan hapis cezaları talep ediliyor.

Tüzel kişilere güvenlik tedbiri uygulanması ve mal varlıklarına el konulması da talep ediliyor.

Hastanelere Müdahale

Soruşturma kapsamında birçok hastanenin ruhsatı iptal edilmiş ve hastalar kamu hastanelerine sevk edilmişti.

Ayrıca, 13 hastane ve 3 şirkete TMSF kayyım atandı.

Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin yeni soruşturma devam ediyor.

Tutuklamalar

Mahkeme heyetinin kararıyla birçok sanık tutuklandı.

Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin yeni fezlekede de hapis cezaları isteniyor.

Savcıya Tehdit ve Asılsız İddialar

Bu arada, soruşturmayı yürüten savcıya karşı tehditlerle ilgili dava açıldı. Ayrıca, asılsız iddiaların yayılmasına karışan 5 kişi hakkında da dava açıldı.

Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin süreç devam ediyor.

(Kaynak: AA)

Related Posts

İstanbul’da AKP’den partililere ‘sosyal medya’ eğitimi

AKP İstanbul İl Başkanlığı, parti teşkilatına “Sosyal Medyanın Etkili Kullanımı” başlıklı eğitimler veriyor.

MİT Akademisinden ‘Devşirme Ajan’ uyarısı: “İsrail, İran’daki modeli Türkiye’de deniyor”

Milli İstihbarat Akademisi, İsrail’in İran’da uyguladığı ajan devşirme stratejisine ilişkin çarpıcı bir rapor yayımladı. Raporda, İsrail’in İran’daki siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkları kullanarak ajan devşirdiği ve bu yöntemin Türkiye gibi ülkelerde de uygulanabileceği uyarısı yapıldı.

Kına gecesinde “halay” kavgası: 1’i ağır 12 yaralı

Sivas’ta düzenlenen kına gecesinde iki aile arasında “halay” nedeniyle başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. mesi sonucu 1’i ağır 12 kişi yaralandı.

Alman sanatçılardan Başbakan Merz’e açık mektup: İsrail’e silah ihracatı durdurulsun!

Alman sanatçılardan Başbakan Merz’e açık mektup: İsrail’e silah ihracatı durdurulsun!

HÜDA PAR lideri komisyona üye olacak

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM’de kurulacak komisyonda üye olarak yer alacak.

Trump’tan Kanada’ya ticaret tehdidi: Filistin kararı ilişkileri zora soktu

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada’nın Eylül ayında Filistin devletini tanıyacağını açıklamasının, iki ülke arasında ticaret anlaşmasının önünde önemli bir engel oluşturacağını ifade etti. Trump, Truth Social hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı …