Yoksula yardımı şov malzemesi yaptılar

Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çocuklara Destek: SED Yardımı Alan Çocuk Sayısında Patlama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Ailesinin yanında bakımı sağlanamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken” çocuklara yönelik ekonomik destek olan SED’den yararlanan çocuk sayısında patlama yaşandı.

SKANDAL!

SED yardımı alan ve koruma altındaki çocuklar ile ailelerinin fotoğraflarını internet sitesinde övünerek paylaştılar.

Ayrıca engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlar da teşhir edildi. Her çocuk başına aylık 7 bin 94 lira SED yardımı ödemesi yapılırken aileler bu parayla çocuklarına bakmaya çalışıyor. Ancak Bakanlık, SED yardımı alan aile ve çocukların fotoğraflarını kendi internet sitesinde boy boy yayınladı.

“Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret” başlıklı haberde, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ramazan ayı boyunca 81 ilde engelli, yaşlı, SED hizmetinden yararlanan, sosyal yardım faydalanıcısı ve koruyucu ailelerden oluşan 155 bin aileye hizmet kalitesinin ölçülmesi ve vatandaşların beklentilerinin daha iyi anlaşılması için ziyaretlerde bulundu” denildi.

CHP’li Gülcan Kış bu durumu eleştirerek, “Bu durum sosyal hizmet değil, açıkça teşhirdir. Yoksulluğu kameralara taşıyarak şov yapmak, sosyal devlet anlayışı değil, algı yönetimidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi: Bidonlarla sokağa çıktılar

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerinde günlerdir süren su kesintileri nedeniyle bazı vatandaşlar ellerinde bidonlarla sokağa çıktı.

Şizofreniyle savaşta umut olabilecek hayvan belirlendi

Fransız bilim insanları, lama antikorları sayesinde şizofreni belirtilerini hafifletmeyi başardı. Bu keşif, beyin bariyerini aşarak zihinsel bozuklukların tedavisinde çığır açabilir.

Trump: Gazze’deki çocuklar çok aç görünüyor

Gazze’de çocukların bir an önce yemeğe ve güvenliğe erişmeleri gerektiğini söyleyen Trump, “Ben olmasaydım, şu anda dünyada 6 büyük savaş olurdu” dedi.

Son Dakika… DEM Parti Heyeti İmralı’dan döndü

DEM Parti’nin İmralı heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere gittiği İmralı Cezaevi’nden döndü.

Kanal İstanbul’un ‘Kıymet’li müteahhidi ihale rekoru kırıyor

AKP Konya il yöneticisi Yusuf Ziya Kıymet’in ağabeyinin şirketi ihaleleri tek tek alıyor. Kanal İstanbul güzergahında 2 ihale alan şirket, sonrasında 5 sözleşmeye imza attı.

Hulk Hogan hayatını kaybetti

Amerikan güreşi yıldızı ve oyuncu Hulk Hogan yaşamını yitirdi.