YouTube sahte fragmanlara karşı harekete geçiyor!

Youtube, Sahte Film Fragmanlarıyla Mücadeleye Başlıyor

Youtube platformu, uzun süredir var olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan bir soruna el atıyor. Sahte film fragmanlarıyla izlenme ve kazanç elde eden kanallar, yapay zeka araçlarının gelişmesiyle artış gösteriyor. Bu durum karşısında Youtube, sahte içeriklerle kazanç sağlayan kanallara karşı sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Platformda sahte fragmanlarla yüksek kazanç elde eden içerik oluşturucular hakkında birçok rapor yayınlandı. Stüdyoların da rahatsız olduğu ve yanıltıcı içeriklere engel olamadığı belirtilirken, Youtube’un harekete geçmek üzere olduğu görülüyor. Kanalların, sahte fragmanlarla büyük kitlelere ulaşarak kazanç sağlaması, platformu harekete geçirmeye yetiyor.

Youtube, yapay zeka ile oluşturulan içerik kullanan kanalların ortak programlarından çıkarılacağını ve bu kanalların para kazanma imkanının sınırlanacağını duyurdu. Ayrıca, büyük film markalarının yanlış temsil edilmesini engellemek adına yeni bir tutum benimseyen platform, sahte fragmanlarla ilgili önemli adımlar atıyor.

Özellikle popüler IP’lerin (Fikri Mülkiyetler) sahte fragmanları arasında yer alan Thunderbolts* ve The Fantastic Four gibi filmler, izleyicileri yanıltarak büyük beğeni topluyordu. Ancak Youtube’un aldığı kararla bu tür kanalların önü kesilecek ve içerik oluşturucuların ciddi bir dönüşüm süreci geçirmesi bekleniyor.

Öncesinde ilgili stüdyoların, yapay zeka içerikli kopyaları kullanan kanallardan telif yoluyla gelir elde ettiği belirtiliyordu. Ancak SAG-AFTRA’nın bu durumu olumsuz karşıladığı ve insan merkezli fikri mülkiyetin suiistimal edilmesine karşı çıktığı biliniyor.

Youtube’un aldığı kararla ilgili kanalların bundan sonraki süreçte ne yapacakları ve sahte fragmanların akıbeti ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.