4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

Abdulkadir Uraloğlu’nun Bakanlık Döneminde 28 Milyarlık İhale Verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü ve bakanlık görevini üstlendiği 2018-2025 yılları arasında toplamda 4 farklı firma tarafından 28 milyarlık ihale alındı.

2018 yılından itibaren 5 yıl boyunca Karayolları Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Haziran 2024’te bakanlık görevine getirilen Uraloğlu, 30 yılı aşkın bir süredir Karayolları’nda çalışmaktadır. Uraloğlu’nun imzasının bulunduğu pazarlık usulü ihalelerde dikkat çeken 4 firma, Nefes’te yer alan habere göre toplamda 23 ihaleye kapalı kapılar ardında imza atmıştır. Bu ihalelerin toplam bedeli 17 milyar lirayı aşarken, döviz bazında ise 730 milyon doları bulmaktadır (bugünkü kurla 28 milyar 226 milyon lira).

Belirtilen firmaların büyük projelerde de alt yüklenici olarak görev aldığı ve toplamda 80 milyar liraya kadar iş alabileceği ifade edilmektedir.

Related Posts

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir